Recept Šťavnaté holandské řízečky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do misky vložíme mleté maso a zalijeme ho mlékem, osolíme, opepříme a necháme odstát, aby maso natáhlo mléko a tím dostalo báječně jemnou konzistenci. Nechte odležet cca 15 minut, poté do směsi vmíchejte najemno nastrouhaný sýr. Vytvořte placičky.Placičky obalujeme v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.Jsou dobré za tepla i za studena, ideální pro programátory ... nasmažit jich kotel a dva dny se nehnout od počítače :))

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 11256x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 0,5kg mletého masa (nejlépe mix vepřové/hovězí)
  • 20 dkg tvrdého sýra
  • 2 dl mléka
  • 1 vejce
  • polohrubá mouka
  • strouhanka
  • olej
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Já je nejradši jentak s chlebem, možno podávat i s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šťavnaté holandské řízečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
RR
45 příspěvků 09.09.10 17:33
Re: Šťavnaté holandské řízečky z REMA

Pamatujete obchody REMA - rekonstituované maso, jak se hezky dají nazvat pomleté flaxy. Prodávali tenkrát holandský řízek na voskovaném papíru. Byl vynikající proto, že neobsahoval housku, jen maso, sýr, sůl a pepř. Co byste taky chtěli za 4,30? Když zapomeneme na eidam a použijeme kvalitní nasládlý sýr, šťavnatost si vychutnáme

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.09.10 04:04
Re: Šťavnaté holandské řízečky - jeno :-)

já ještě přidávám trošku mletého květu a najemno nasekanou petrželku, mamka dávala v mléce namočenou, vymačkanou žemli a dělala je bezkonkurenčně dobré, s láskou vzpomínám :-)

Jenofefa
1315 příspěvků 09.09.10 03:36
Re: Šťavnaté holandské řízečky - oprava

Teď na to koukám: samozřejmě přidám ingredience, omlouvám se za překlep.

jitkap
115 příspěvků 08.09.10 23:33
Re: Šťavnaté holandské řízečky

Dávno zapomenutý recept vyvolal vzpomínky na doby, kdy byl u řezníka povinný odběr bůčku vedle nákupu kvalitního masa. Kuchařka z mateřské školky řešila jídelní lístek právě tímto receptem, popř. z uvedeného materiálu pekla placičky doplněné plátkem sýra a rajčete - doporučuji vyzkoušet!

Jenofefa
1315 příspěvků 08.09.10 18:02
Re: Šťavnaté holandské řízečky

Dělám z mletého libového vepřového bůčku, na 1 kg masa 1/4 l mléka, osolím, dobře propracuji a nechám v lednici odležet do druhé dne, pak přidám ostatní igredience (1 vejce, pepř, 1/4 kg sýra) a není třeba ničím zahušťovat, mléko se vsákne. Obaluji v trojobalu.

parles
302 příspěvků 08.09.10 16:45
Re: Šťavnaté holandské řízečky

Myslím, že lepší je použít jen vepřové maso. Třeba vykostěné stažené koleno, nebo i libovější bůček. Pak je to šťavnaté a i chutnějsí. Zdravím!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.09.10 15:58
Re: Šťavnaté holandské řízečky

Ono se to musí na příslušnou konzistenci zahustit strouhankou, což v receptu chybí.

enol
1 příspěvek 08.09.10 07:19
Re: Šťavnaté holandské řízečky

vám se opravdu daří to obalit v trojbalu? mě to v tom poměru maso-mléko (2dl) vyšlo tak řídké, že se mi to rozpadlo ještě před tím, než jsem to vůbec do strouhanky dovalil… jako totální amatér teď nevím, jestli si Vy, kdo to tu chválíte, prostě jen zkušeně ty poměry upravujete, nebo sem úplně neschopnej, protože já prostě tuhle vzniklou šlichtu prostě obalit nedokážu :-)

Ivana-Ch
64 příspěvků 13.02.10 12:58
Re: Šťavnaté holandské řízečky

Já tyto bezva řízečky dochucuji muškátovým oříškem.

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šťavnaté holandské řízečky

„znovupřipomínám“ tento recept, protože myslím, že je báječný…

je fakt, že nejlepší jsou tyto „karíbanátky“ (dochucuji karí kořením) čerstvé…

sebestova Alca
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Šťavnaté holandské řízečky

Souhlasím, že maso je velmi jemné, ale bohužel jsem uvěřila, že na druhý den jsou nejlepší. Proto jsem je dělala v sobotu na nedělní výlet a ouvej. Karbošky byly suché a plané. Večer byly krásně šťavnaté. Ale kdo je budete zkoušet ochuťte je poměrně hodně, protože to hovězí maso je bez chuti.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šťavnaté holandské řízečky

Vyzkoušeno !!!! Koukala jsem jako blázen, jak masíčko pěkně „vypilo“ to mléko. Z vrozené lenosti jsem vajíčko zapracovala do masové směsi a obalila jenom ve strouhance. Ta konzistence je opravdu velice jemná. Zase jsme se pěkně nacpali.

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šťavnaté holandské řízečky

díky cuso za „znovuobjevení“ tohoto receptu! :o)

do masové směsi jsem přidala trochu madráského kari - to pro vůni…

bylo to šťavnaté „dobrožůžo labůžo“ … vřele doporučuji!

Cuso
349 příspěvků 25.01.09 03:43
W0550

Ja som dával Eidam, ale ani Gouda by nemusela byť zlá.

w0550
41 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šťavnaté holandské řízečky

Jaký sýr, Gouda?

Cuso
349 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šťavnaté holandské řízečky

Robil som ich na večeru, všetci sme sa zalizovali. Narobil som ich sice „kotel“, ale ledva som zachránil pár kúskov na zajtra. Ďakujem za tip.

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
To karí je výbornej nápad ...

… právě si tu nad touhle mutací pochutnávám a vřele doporučuju, budiž ode dneška pokrm tento zván karíbanátky ;o)

Labužník Radka02
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Nikdy nic nezbyde

Řízečky obaluji pouze ve strouhance, vejce přidávám dovnitř, možno i kari. Prý jsou výborné i studené, ale u nás nikdy nic nezbyde.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Ořechový koláč Ořechový koláč
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz