Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Maso rozřízneme na plát (nebo koupíme už připravený plát na
bůčkovou roládu), naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme nastrouhaným
nebo prolisovaným česnekem a odložíme stranou.
Z kapusty vyřízneme košťál a silná žebra a spaříme ji vařící vodou.
Necháme trochu zchladnout, rozebereme ji na jednotlivé listy a rovnoměrně
rozložíme na plát masa.
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozškvaříme na pánvi a
zalijeme ji vejci, rozšlehanými s trochou vody nebo mléka. Usmažíme
omeletu (ne příliš vysušenou), kterou položíme na kapustu a vše pevně
stočíme do rolády. Povrch ještě mírně posolíme.
Roládu obvážeme provázkem a opečeme na rozpáleném sádle ze všech
stran.
Maso i s výpekem přendáme do pekáčku, podlijeme vodou nebo vývarem a
upečeme v troubě rozehřáté na 200°C doměkka. Během pečení podle
potřeby podléváme a přeléváme výpekem.
Upečenou roládu zbavíme provázku a krájíme na plátky.
Obměna: Místo omelety můžeme použít míchaná vajíčka se slaninou.
Zdroj: Kuchyně mé babičky
Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku
šťouchané brambory s opečenou cibulkou
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
192 příspěvků 17.03.10 08:00
Je to opravdu dobré. Maso je třeba dobře naklepat na tovnoměrně silný plát. Kapustu pak na mase dobře osolit.
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Babička to dělávala s takovou grácií, že to všechno vypadalo jakoby „mimochodem“ a ještě do omelety zamíchala čerstvě nasekané bylinky ze zahrádky… Je to přesně rok, co jsme ji pochovali a pořád na ni musím myslet… Tak dokonale se v ní snoubila upravená, elegantní dáma s kulturními zájmy a skvělá kuchařka a hospodyně… Stýská se mi po ní.
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Boni, to je ale náhodička, teď jsem dopekla vepřové s kapustou (všimni si,opět vařím večer,cha,cha) a kdybys napsala recept před hodinkou, možná, že bych toto udělala. Neva, tak příště, ale tohle je taky výborné! Ahóóój Jana