Recept Staropražské brambory

bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory ve slupce povaříme asi 10 minut (do poloměkka), necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku nebo pekáček vytřeme olejem a naplníme střídavě vrstvou brambor, cibule nakrájené na tenká kolečka a šunky. Poslední vrstvu budou tvořit brambory. Vložíme do trouby vyhřáté na cca 230°C na deset minut (prozatím). Zakysanou smetanu smícháme s rozšlehanými vejci, mlékem, jemně nastrouhaným křenem, pepřem a solí. Po deseti minutách zapékání zalijeme brambory smetanovou zálivkou a pečeme dalších 25 minut.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 06.06.07 vloženo
  • 3990x zobrazeno

Ingredience

  • 2 kg brambor
  • 200 g cibule
  • 300 g šunky (nakrájené na silnější plátky)
  • 200 ml zakysané smetany
  • 50 g čerstvého křenu
  • 50 ml mléka
  • 2 vejce
  • olej
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • zelenina (čerstvá nebo nakládaná) a pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Staropražské brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Staropražské brambory

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Staropražské brambory - Nó Boní,

ale teď jsi mě dostala, už se na to těším Z.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz