Recept Staropražské brambory

bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory ve slupce povaříme asi 10 minut (do poloměkka), necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku nebo pekáček vytřeme olejem a naplníme střídavě vrstvou brambor, cibule nakrájené na tenká kolečka a šunky. Poslední vrstvu budou tvořit brambory. Vložíme do trouby vyhřáté na cca 230°C na deset minut (prozatím). Zakysanou smetanu smícháme s rozšlehanými vejci, mlékem, jemně nastrouhaným křenem, pepřem a solí. Po deseti minutách zapékání zalijeme brambory smetanovou zálivkou a pečeme dalších 25 minut.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 06.06.07 vloženo
  • 4084x zobrazeno

Ingredience

  • 2 kg brambor
  • 200 g cibule
  • 300 g šunky (nakrájené na silnější plátky)
  • 200 ml zakysané smetany
  • 50 g čerstvého křenu
  • 50 ml mléka
  • 2 vejce
  • olej
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • zelenina (čerstvá nebo nakládaná) a pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Staropražské brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Staropražské brambory

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Staropražské brambory - Nó Boní,

ale teď jsi mě dostala, už se na to těším Z.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Chléb s celerem Chléb s celerem
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz