Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zlomax Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Přeloženo z polštiny.
POZOR jen pro silné nátury.
K jídlu až 5 den!!!
Na začátku připomínám, že Bigos se vaří 4 dny před podáváním (neboli spotřebou). Začínáme upečením mas. Zelí pokrájíme, podlejeme bujonem a přidáme výpek z masa. Vaříme hodinu. Hřiby namočíme ve studené vodě, následně je v té vodě uvaříme. Vývar z hub nevylévat, budeme ho potřebovat. Upečená masa a uzený bok nakrájíme na kostky. Klobásy osmažíme na cibuli. Sušené švestky nakrájíme na proužky. Do zelí přidame maso, klobásy, cibuli a vývar s houbama. Po 30 minutách přidáme švestky, víno, koření a další hodinu vaříme. Podle chuti dosolíme. Odložíme do chladné místnosti. Následující 4 dny ohříváme bigos 2 krát denně. Pokud je bigos řidký nechávat ho odpařovat při ohřívání. Po 4 dnech je bigos tmavý a skvostně chutná.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Po těch dnech by mě na přílohu přešla chuť.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Staropolský bigos
Potřebuji na příští víkend ten nej…bigosz
Myslela jsem si, že můj recept dobrý, ale Zlomax s tím PEČENÝM masem mne trochu vyvedl z klidu…
Casino, Milošu, tady věřím chlapům, co vy na to?
1 příspěvek 22.6.11 21:18
Už jej od včerejška vařím, bigos znám s různých akcí, kde ho PZKO prodáva, dneska jsem při druhém ohřevu neodolal a jednu naběračku si nandal na talíř, mňam, nemůžu se dočkat soboty.
Díky za recept.
149 příspěvků 28.7.09 03:13
Juchů, ukládám do oblíbených. Díky Zlomaxi, díky Mrtvolo.Twixik
426 příspěvků 27.7.09 07:22
Jo a dík za překlad na hledám. Já netušil,že je ještě někdo na netu v tuto hodinu.
Zlomaxi, máš to v pohodě
. Jen ty švestky by měly být sušené a
ještě uzené…
426 příspěvků 27.7.09 07:08
Prosím Mrtvolu zda to mám dobře! Díkes.