Recept Starodávný, výtečný jablkový koláč
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Z mouky, másla a soli připravit obyčejné těsto (nepřepracovat ho). Zabalit ho do plastického filmu a vložit do chladničky na 1 hodinu. Oloupat a nakrájet na kostičky polovinu jablek a udusit je se lžicí třtinového cukru na kaši. Zbývající neoloupaná jablka nakrájet na plátky, nalít na ně Calvados, posypat je 2 1/2 lžícemi cukru a nechat vše nasáknout. Předehřát troubu na 200°C. Vyválet těsto a vložit ho do dortové formy, propíchat dno vidličkou a potřít udušenými jablky. Nahoru poskládat plátky jablek i s jejich šťávou. Péct po 30min. Smíchat creme fraiche s mandlemi, zbylým cukrem, žloutky a zalít tím jablka. Péct dalších 15min. Koláč podávat vlažný. Název receptu je ¨Tarte aux pommes d´hier¨
Recept je z kategorií: Koláče
- 19.08.03 vloženo
- 8483x zobrazeno
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- Těsto:
- 300g polohrubé mouky
- 200g másla
- špetka soli
- Nádivka:
- 8 kyselých jablek
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce třtinového cukru (nebo z cukrovky)
- 70ml Calvados, nebo jiného jablečného destilátu
- 100g cukru
- 1 lžičky creme fraiche z Labužníka, nebo kyselé smetany
- 1 lžíce pomletých mandlí
- 3 žloutky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Starodávný, výtečný jablkový koláč
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Starodávný, výtečný jablkový koláč
Vzhledem k tomu, že nevím jaký druh jablek se v ČR dostane koupit, tak jsem nepsala žádná jména. V receptu je dobré použít ¨Reine de Reinettes¨, ¨Calville¨, nebo podobná jablka. Dej, prosím Tě vědět, jak Ti koláč chutnal
20 příspěvků 25.1.09 03:43
!…tak tento recept zaručeně vyzkouším, hned jak seženu kyselá jablka, protože to je jeden ze základních paradoxů všech „labužnic“, jež nemají vlastní
y…!