Recept Starodávné, pohankové langoše Pra

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve 60ml vody rozpustit kvasnice. Smíchat mléko a cukr se zbylou vodou. Trochu zchladit před přidáním kvasnic. Sníchat všechny suché ingredience v míse, utvořit dolík a nalít do něho tekutinovou směs. Zamíchat do hladka a vypracovat těsto. Nechat ho přikryté odpočívat a kynout po 4 hodiny. Nakynuté těsto zplasknout a zamíchat do něho směs medu, rozehřátého tuku, jedlé sody a vejce. Dobře zpracovat, až je vše promíchané. Utvořit tlusté placíčky a smažit je v horkém tuku. Osušit je kuchyňském ubrousku. Podávat s medem, nebo co rádi. Toto jsou však nasládlé Langoše. Recept jsem dostala od velice staré paní, která přišla na Severoamerický kontinent na začátku minulého století a recept si její matka dovezla z Československa.

Recept je z kategorií: Langoše

Nahlásit recept

  • 19.09.02 vloženo
  • 15251x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 balíček suchých kvasnic (7g)
  • 1/2l vlažné vody (celkem)
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2l svařeného mléka
  • 70g polohrubé mouky
  • 500g pohankové mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce medu
  • 60ml rozpuštěného rostlinného tuku
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1 vejce
  • tuk na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Starodávné, pohankové langoše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Starodávné, pohankové langoše

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Je mně děsně trapně...

Marto, prosím Tě omluv mě za takovýto kopanec a za Tvůj zmařený čas!!! Tam opravdu patří 1/2 litru vody a 1/2 litru mléka. Co se stalo je, že recept byl pro 12 osob (v dnešní době nejsou tak velké rodiny) a já jsm ho rozepsala na polovinu, ale jaksi jsem zapomněla na vodu a mléko! Mooooooooooc se Ti omlouvám!!!!!!! Děkuji Ti!

Labužník marta
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Chyba v dávkování

způsobí, že z toho vyjde úplně řídká „polévka“. Z ní rozhodně placičky neuděláte. Použijte pouze 1/2 l vody a 1/2 l mléka.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz