Recept Starodávné české vdolky

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Prosátou mouku trochu osolíme, osladíme, přidáme kůru, z droždí vykynutý kvásek, vlažné mléko s umíchaným žloutkem a rozehřátým máslem. Vypracujeme přiměřeně tuhé těsto a dáme přikryté vykynouti. Z vykynutého těsta vykrájíme lžící stejné kousky, uděláme bochníčky a dáme přikryté vykynouti na máslem pomazaný plech. Pak je rukou poněkud roztlačíme, v horké troubě rychle osušíme, načež je vkládáme do rozpáleného tuku a osmažíme je po obou stranách. Osušíme na ubrousku a potíráme povidly, nebo zavařeninou, posypeme strouhaným tvarohem a pokapeme kyselou smetanou. Také můžeme vdolky posypat strouhaným perníkem a cukrem.

Recept je z kategorií: Koblihy

Nahlásit recept

  • 02.09.02 vloženo
  • 19429x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 500g polohrubé mouky
  • kůra z nevoskovaného citronu
  • 50g krystalového cukru
  • 40g másla
  • 3/8l mléka
  • 20g droždí
  • 1 žloutek
  • 120g sádla, převařeného másla, nebo lehkého oleje, který snese vysoké teploty
  • 150g povidlí, nebo zavařeniny
  • 30g strouhaného tvarohu
  • 1/8l kyselé smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Starodávné české vdolky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz