Recept Starodánská hořká

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Starodánská hořká

Postup

Mandle a kardamom rozsekejte na mensí kousky. Vanilkový lusk rozríznete podélne a nakrájejte jej na malé kousky.
Vse dejte do zavarovací sklenice a zalejte vodkou. Nechte macerovat 2-3 dny, prefiltrujte a pred pouzitím nechte stát 1 týden.

Tip: Po první filtraci nalejte do sklenice dalsí 0,7 l vodky a nechte macerovat 4-5 dnu. Prefiltrujte a smíchejte s prvním filtrátem. Nechte stát 1 týden.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 15.10.09 vloženo
  • 6946x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2-8 dnu+stání

Ingredience

  • 15 mandlí
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 kapsle kardamomu
  • 6 hrebícku
  • 1 celý muskátový orísek
  • 10 kulicek cerného pepre
  • 15 kulicek nového korení
  • 0,7 l vodky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Starodánská hořká

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
esmeralda
4813 příspěvků 15.10.09 18:07
Re: Starodánská hořká.

To bude jistě dobré na uklidnění žaludku.
A můj žaludek je rozbouřený skoro stále!!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz