Recept Staročeský pražský biftek

Labužník housenka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Malé bifteky odblaníme, lehce naklepeme střenkou nože, v misce pokapeme olejem a na několik hodin odložíme do chladničky. Pře tepelnou úpravou biftečky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme bifteky a z každé strany je opékáme 4-5 min. Hotové přendáme na talíře, pokapeme výpekem, na každý položíme plátek orestované šunky a jedno sáz. vejce. Obložíme zeleninou dle obliby a možností.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 08.09.07 vloženo
  • 3997x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 bifteků ze svíčkové / z tenčí strany /
  • olej
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • sádlo na smažení
  • Na obložení :
  • sterilovaná zelenina
  • proužky cibule
  • sterilované okurky
  • proužky čerstvé papriky
  • osminky rajčete
  • 8 plátků šunky
  • 8 sázených vajec

Doporučená příloha

  • Hranolky, tatarská omáčka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Staročeský pražský biftek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz