Recept Staročeský pražský biftek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Malé bifteky odblaníme, lehce naklepeme střenkou nože, v misce pokapeme olejem a na několik hodin odložíme do chladničky. Pře tepelnou úpravou biftečky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme bifteky a z každé strany je opékáme 4-5 min. Hotové přendáme na talíře, pokapeme výpekem, na každý položíme plátek orestované šunky a jedno sáz. vejce. Obložíme zeleninou dle obliby a možností.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.09.07 vloženo
  • 3303x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 bifteků ze svíčkové / z tenčí strany /
  • olej
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • sádlo na smažení
  • Na obložení :
  • sterilovaná zelenina
  • proužky cibule
  • sterilované okurky
  • proužky čerstvé papriky
  • osminky rajčete
  • 8 plátků šunky
  • 8 sázených vajec

Doporučená příloha

  • Hranolky, tatarská omáčka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Staročeský pražský biftek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vegan raw cheesecake


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz