Recept Staročeský pražský biftek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Malé bifteky odblaníme, lehce naklepeme střenkou nože, v misce pokapeme olejem a na několik hodin odložíme do chladničky. Pře tepelnou úpravou biftečky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme bifteky a z každé strany je opékáme 4-5 min. Hotové přendáme na talíře, pokapeme výpekem, na každý položíme plátek orestované šunky a jedno sáz. vejce. Obložíme zeleninou dle obliby a možností.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.09.07 vloženo
  • 3369x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 bifteků ze svíčkové / z tenčí strany /
  • olej
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • sádlo na smažení
  • Na obložení :
  • sterilovaná zelenina
  • proužky cibule
  • sterilované okurky
  • proužky čerstvé papriky
  • osminky rajčete
  • 8 plátků šunky
  • 8 sázených vajec

Doporučená příloha

  • Hranolky, tatarská omáčka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Staročeský pražský biftek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz