Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Kysané zelí (nejlépe domácí) pokrájíme najemno. Prohněteme spolu s moukou, sádlem, vejci, solí a pepřem v míse. Vyválíme asi 1 cm silnou placku a vykrájíme středně velká kolečka. Dáme na plech a asi 15 minut pečeme.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Staročeské zelňáky
16 příspěvků 25.10.17 15:42
Ňam, ňam,… Místo sádla jsem dala škvarky.
Velmi dobré, doporučuji.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Pekla jsem dle receptu a opravdu moc dobré. Skvěle se s těstem pracovalo a výsledek splnil očekávání.
babička dělávála zelňáky z den předem vařeného zelí (s přidáním trochu cukru a omastku), následující den slila puštěnou šťávu, přidala hladkou mouku (tolik, aby těsto bylo vláčné) a dost omastku, nejlepší byly umleté škvarky…
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento recept patří do kategorie konzervace, ale není tam zařazený.Můžete to nějak napravit?
Já když dělám zelňáky tak si ještě nakrájím párek nebo klobásku a osmažím to na sádle a pak to naliju do těsta i s tím sádlem, protože to všechno nádherně provoní po té klobásce nebo párku. A taky ještě přidávám majoránku pro lepší vůni
)