Recept Staročeské vepřové bochánky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V silnějších vepřových kotletách uděláme kapsu. Kysané zelí najemno nakrájíme. Oloupaná a jadřinců zbavená jablka nastrouháme a část šťávy z jablek si dáme stranou. Do šťávy rozmícháme med a utřený česnek. Kapsu naplníme zelím s promíchanými jablky a na kostičky nakrájenou žemlí. Uzavřeme jehlou a dáme péci do trouby. Při pečení potíráme maso připravenou šťávou.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 7365x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety nebo libový bůček (po 200g)
  • 3 lžíce medu
  • 5 jablek
  • 250 g kysaného zelí
  • sůl
  • 5 stroužků česneku
  • 100g sádla na pečení
  • žemle.

Doporučená příloha

  • Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Staročeské vepřové bochánky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Staročeské vepřové bochánky

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Staročeské vepřové bochánky

Pepino…dělávám tento recept, ale jen z libového bůčku, to tlustější odřežu a nechám vypéct, je to dobrůtka´. Pod bůček dávám na cibulce orestované kysané zelí, mírně osladím, položím naplněné kousky bůčku, podliju, přiklopím pokličkou a 1/2 hodiny před ukončením pečení pokličku odstraním aby maso i zelí dostalo pěknou barvu.....

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Tatranské kuře Tatranské kuře
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz