Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
toast Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Omyté a osušené maso vložte do vhodné nádoby (nesmí být kovová), osolte, posypte zázvorem, kmínem a přelijte olejem a pivem. Uložte na chladné místo a několik hodin nechte marinovat (jednou obraťte). Troubu předehřejte na 160 °C. Maso vyjměte z marinády a osušte kuchyňským ubrouskem. V troubě v pekáčku rozehřejte sádlo a ze všech stran na něm opečte vepřové společně s cibulí. Maso dejte do pekáčku, přelijte marinádou a hodinu až hodinu a půl pečte. Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlévejte pivem. Hotovou pečeni nakrájejte přes vlákno na plátky a přelijte vypečenou šťávou. Servírujeme zdobené bobkovým listem. **Zdroj:** Apetit
Recept je z kategorií: Vepřové pečeně
bramborové knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě
222 příspěvků 20.11.10 14:11
Vyzkoušeno podle způsobu od Manany v diskusi a ještě navíc v pomalém hrnci (po prvním opečení). Sos jsem musela ještě nakonec nechat vyvařit v kastrůlku, z PH byl moc vodový. Jídlo bylo moc dobré.
Tu znám trochu jinak, a původně jako telecí.
Maso se bohatě obalí v mletém zázvoru po všech stranách jako v mouce, pak se peče výhradně na másle bez jakýchkoliv dalších pří:,–( (másla musí být dosti!), když vypustí šťávu a ta se vypeče, podlije se odstátým světlým pivem a pak se musí hlídat, aby se nepřipálilo. Peče se za podlévání pivem do měkka tak, aby sos byl tmavě karamelový, aromatický, nebyl hořký, byl dostatečně hustý a bylo ho dost. Nepřidává se žádná mouka, hustotu šťávy dělá ten zázvor!!!
Hotové pečené maso se podává nařezané na plátky, přelité dostatečným množstvím šťávy, s bramborovým knedlíkem a velkou miskou brusinek (nebo rybízem jako brusinky).
A zapíjet jedině pivem.
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku díky za přidání fota
)