Recept Staročeská sekanina s uzeným masem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Staročeská sekanina s uzeným masem

Postup

Mleté maso dáme do větší misky, přidáme k němu hod­ně vymačkané housky, na­drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uvařené uze­né maso a vše spolu řádně pro­mícháme. Přidáme utřený česnek, majo­ránku, vejce, koření do mletých mas, osolíme a opepříme, podle potřeby přilijeme opatrně vodu - hustota by měla být o něco řidší než na běžnou sekanou - a vše opět řádně promícháme. Pekáč dobře vymažeme tu­kem a hmotu na sekaninu do něj rozprostřeme. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 150 stupňů) 30-40 minut, posled­ních zhruba 5 minut dáme na 220 stupňů; abychom měli na sekanině kůrčičku. Porce vykrajujeme hned v pe­káči a klademe je na talíř - ja­ko plátky či jako čtverce. Vypečenou štávou z sekaniny (většinou se jí vypeče tolik, že ji již během pečení musíme částečně odebrat do hrníčku) běžně používám třeba k omaštění brambor (zelí knedlíků apod.). Příloha - štouchané brambory, bramborová kaše, kysané zelí, případně podáváme s chlebem nebo pečivem a hořčicí, užít můžeme i tatarskou omáčku, různé zeleninové saláty. Krajově se k sekanině se zelím podávají houskové knedlíky.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 11093x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500-600 g mleté směsi vepřo­vého a hovězího masa
  • 2 housky namočené v mléce
  • 2 vejce
  • 2 až 3 špetky soli
  • menší špetka pepře
  • men­ší špetka koře­ní do mletých mas
  • 1 menší cibule
  • 3 až 4 stroužky česneku
  • 150 až 200 g uvaře­ného uzeného - nejlépe libovějšího bůčku či krkovice bez kostí a křupek
  • 2 špetky ještě v prstech pro­mnuté majoránky
  • sádlo, případně jiný tuk na vymazání pekáče
  • pokud by byla masa hodně hustá, prilijeme nejvýše 0,5 dl vody, ale počítáme s tím, že se hodně slávy vypeče.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Staročeská sekanina s uzeným masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz