Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
dag Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do vroucího hovězího vývaru naliji polovinu smetany s rozmíchanou hladkou moukou. Osolím. Přidám 1 plnou lžíce strouhaného křenu. Vařím 20 minut. Žloutky rozmíchám ve zbylé smetaně a zamíchám do hotové, horké, ale již nevařící se omáčky. Přidám ještě nastrouhaný křen. Dochutím solí, octem a cukrem. Stejný způsobem připravuji omáčku koprovou a pažitkovou. Podávám s hrníčkovými knedlíky.
Recept je z kategorií: Omáčky
knedlík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
25.5.16 17:24
Se strouhankovými knedlíky:
http://www.labuznik.cz/…-strouhanky/
10.1.16 12:28
Děkuji za recept, je výborný. Žloutky omáčku krásně zjemní. Přidala
jsem na talíř ještě uvařená vejce a bylo to dokonalé
30.3.15 15:49
Já bez masa, masožravec s opečenou šunkou . Jako příloha obyčejný kynutý
knedlík.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Staročeská křenová omáčka
1 příspěvek 27.1.14 12:31
Jednoduché, rychlé-výborné