Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Lassienka Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvodem vysvětlení pro ty, co neznají - štafetky jsou malinké roládky - dezert oblíbený v cukrárně. Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažemem a vysypeme polohrubou moukou. Sníh z bílků smícháme s ostatními ingrediencemi a opatrně pečeme asi 10 minut. Po upečení sundáme papír s plátem z plechu a plát lehce poprášíme moukou. Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutky a instatní kávou do hladkého krému. Vmícháme oříšky a rum. Rozetřeme na plát. Potřený plát podélně rozkrojíme na dvě stejné části. Z delší strany stočíme na dvě tenké rolády a dáme ztuhnout. Nakrájíme na roládky, každá o délce cca 5 - 6 cm, oba konce roládek máčíme v čokoládě a znovu necháme ztuhnout. Skladujeme v lednici. Z tohoto množství se připraví zhruba 16 roládek.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Štafetky z cukrárny
3 příspěvky 20.3.11 10:21
recept vynikající
3 příspěvky 20.3.11 10:20
Já sem seto nikde nedočetla ,ale stočila sem je studené a jde to dobře nesmí být přepečené těsto,aby to nepopraskalo
3 příspěvky 20.3.11 10:18
Tento recept mě nadchl sou to mé nejmilovanější zákusky z dětství.Bála sem se je kdy vyzkoušet dnes sem ozkoušela váš recept a na poprvé se mi povedly a sou výborné .Do těsta sem přidala ještě trochu mletých oříšku a lžíčku obyč.kávy a to samé i do krému.
1 příspěvek 11.12.09 16:37
Ten krém se dává určitě na studený plát že? A roláda se stáčí studená? Díky za odpověď.
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsem moc ráda, že se nakonec povedlo a že chutná. Poprvé jsem se receptu taky bála, ale ve skutečnosti je snadný a prakticky se nedá zkazit.
Když jsem tento recept zkoušela poprvé, nedopadlo to. Těsto se mi príliš lepilo na pečící papír, a protože jsem spěchala, roládky vypadaly hrozně, tak jsem je na akci nevzala. Pak jsme s manželem chodili do lednice , vybírali ty „zmetky“ a převraceli oči blahem. Fantastické! Časem jsem dospěla k variantě, že pláty dělám dva, protože na jeden mi připadá krému moc. Ale na krému nic neměním. Nepatřím sice mezi zaryté milovníky máslových krémů, ale tento je fantastický
492 příspěvků 25.1.09 03:43
S tím vylehčeným krémem ( pro Lass) mám poslední dobou dobrou zkušenost jako Esk s instatním krémem od Dr. Oetkera. Jenom ho ještě nastavuji uvařeným a vychladlým pudingem. Do vyšlehaného instatnáho krému místo doporučovaného másla zašlehám uvařený a vychladlý puding (1 sášek klasického uvařit v 400 ml mléka) a posychruji to kávovou lžičkou hrubozrné želatiny rozpuštěné v asi 1/2 dcl mléka. Krém ti potom určitě ztuhne. Používám ho do medovníku i do královských řezů. Je nadýchaný a není nám pak všem těžko jako po máslových krémech.
130 příspěvků 25.1.09 03:43
V sobotu jsem vyzkoušela : mandlový pudink jsem uvařila v polovičním množství mléka a rozmíchala s kysanou smetanou. Rozhodně to bylo lehčí než máslový krém a také méně pracné bez obav ze sražení. Bylo to moc dobré, určitě by to šlo i z vanilkového pudinku a snad i hodně hustého smetanového jogurtu.
124 příspěvků 25.1.09 03:43
Mně ty máslové krémy opravdu nejdou, a tak si pomáhám, jak můžu. Dobrý lehoučký krém dělám ze směsi na vanilkový krém od dr.Oetkera. Teď jsem přidala instantí kávu. (ořechy a rum jsem zapoměla,
) a štafetky už se chladí v lednici.
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Krém by ještě potřeboval trošku odlehčit, ale mě nic nenapadá, kdybyste někdo věděl o nějaké vychytávce…
130 příspěvků 25.1.09 03:43
Byly moc dobré, jen těch syrových žloutků jsem se bála, tak jsem je raději vypustila.
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Lassienko, díky za tento recept. Štafetky patří k mým oblíbeným. A možná se přinutím tento zákusek zkusit i vlastnoručně vyrobit