Recept Štafetky z cukrárny

(Hodnoceno 1x) Lassienka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Úvodem vysvětlení pro ty, co neznají - štafetky jsou malinké roládky - dezert oblíbený v cukrárně. Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažemem a vysypeme polohrubou moukou. Sníh z bílků smícháme s ostatními ingrediencemi a opatrně pečeme asi 10 minut. Po upečení sundáme papír s plátem z plechu a plát lehce poprášíme moukou. Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutky a instatní kávou do hladkého krému. Vmícháme oříšky a rum. Rozetřeme na plát. Potřený plát podélně rozkrojíme na dvě stejné části. Z delší strany stočíme na dvě tenké rolády a dáme ztuhnout. Nakrájíme na roládky, každá o délce cca 5 - 6 cm, oba konce roládek máčíme v čokoládě a znovu necháme ztuhnout. Skladujeme v lednici. Z tohoto množství se připraví zhruba 16 roládek.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 14.05.05 vloženo
  • 32955x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 bílky
  • 8 dkg krupicového cukru
  • 4 dkg hladké mouky
  • 3 dkg kokosu
  • Krém:
  • 15 dkg másla
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 8 dkg strouhaných lískových oříšků
  • 1 lžička instatní kávy
  • 1 lžíce tmavého rumu
  • Navíc čokoláda na vaření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zandasek 20.3.11 10:21

recept vynikající

Diskuse k receptu Štafetky z cukrárny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Štafetky z cukrárny

zandasek
3 příspěvky 20.3.11 10:21

recept vynikající

zandasek
3 příspěvky 20.3.11 10:20

Já sem seto nikde nedočetla ,ale stočila sem je studené a jde to dobře nesmí být přepečené těsto,aby to nepopraskalo

zandasek
3 příspěvky 20.3.11 10:18

Tento recept mě nadchl sou to mé nejmilovanější zákusky z dětství.Bála sem se je kdy vyzkoušet dnes sem ozkoušela váš recept a na poprvé se mi povedly a sou výborné .Do těsta sem přidala ještě trochu mletých oříšku a lžíčku obyč.kávy a to samé i do krému.

evula12121
1 příspěvek 11.12.09 16:37
Re: Štafetky z cukrárny

Ten krém se dává určitě na studený plát že? A roláda se stáčí studená? Díky za odpověď.

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štafetky z cukrárny

Jsem moc ráda, že se nakonec povedlo a že chutná. Poprvé jsem se receptu taky bála, ale ve skutečnosti je snadný a prakticky se nedá zkazit.

Uživatel je onlineAla_V
105 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štafetky z cukrárny

Když jsem tento recept zkoušela poprvé, nedopadlo to. Těsto se mi príliš lepilo na pečící papír, a protože jsem spěchala, roládky vypadaly hrozně, tak jsem je na akci nevzala. Pak jsme s manželem chodili do lednice , vybírali ty „zmetky“ a převraceli oči blahem. Fantastické! Časem jsem dospěla k variantě, že pláty dělám dva, protože na jeden mi připadá krému moc. Ale na krému nic neměním. Nepatřím sice mezi zaryté milovníky máslových krémů, ale tento je fantastický

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štafetky z cukrárny

S tím vylehčeným krémem ( pro Lass) mám poslední dobou dobrou zkušenost jako Esk s instatním krémem od Dr. Oetkera. Jenom ho ještě nastavuji uvařeným a vychladlým pudingem. Do vyšlehaného instatnáho krému místo doporučovaného másla zašlehám uvařený a vychladlý puding (1 sášek klasického uvařit v 400 ml mléka) a posychruji to kávovou lžičkou hrubozrné želatiny rozpuštěné v asi 1/2 dcl mléka. Krém ti potom určitě ztuhne. Používám ho do medovníku i do královských řezů. Je nadýchaný a není nám pak všem těžko jako po máslových krémech.

vranas
130 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štafetky z cukrárny

V sobotu jsem vyzkoušela : mandlový pudink jsem uvařila v polovičním množství mléka a rozmíchala s kysanou smetanou. Rozhodně to bylo lehčí než máslový krém a také méně pracné bez obav ze sražení. Bylo to moc dobré, určitě by to šlo i z vanilkového pudinku a snad i hodně hustého smetanového jogurtu.

esk
124 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štafetky z cukrárny

Mně ty máslové krémy opravdu nejdou, a tak si pomáhám, jak můžu. Dobrý lehoučký krém dělám ze směsi na vanilkový krém od dr.Oetkera. Teď jsem přidala instantí kávu. (ořechy a rum jsem zapoměla, :-() a štafetky už se chladí v lednici.

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štafetky z cukrárny

Krém by ještě potřeboval trošku odlehčit, ale mě nic nenapadá, kdybyste někdo věděl o nějaké vychytávce…

vranas
130 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štafetky z cukrárny

Byly moc dobré, jen těch syrových žloutků jsem se bála, tak jsem je raději vypustila.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štafetky z cukrárny

Lassienko, díky za tento recept. Štafetky patří k mým oblíbeným. A možná se přinutím tento zákusek zkusit i vlastnoručně vyrobit ;-)))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz