Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno na menší řízky, lehce naklepáme paličkou a protkneme slaninou. Plátky osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, potřeme máslem a posypeme tlučeným jalovcem. Takto upravené řízky necháme v ledničce uležet pod potravinovou folií do druhého dne. Když budeme hodně pospíchat, postačí 4 hodiny, ale čím déle, tím lépe. Po odležení řízky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných v mléce, dobré je i vejce-pivo, a následně ve strouhané housce. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, zprvu zprudka, pak snížíme oheň a po obou stranách osmažíme dozlatova. Zdroj: z mých novinových výstřižků.
Recept je z kategorií: Zvěřina
americké brambory, smažené brambory a studená omáčka Cumberland, jinak každý podle svých chutí …
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Srnčí řízky Hluboká
Karmínku …ať chutná. Budu Ti tiše, závidět.
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Zkusím to udělat z divočáka při výročce
Kely byly doby … teď již pomálu, je to opravdu dobrota.
Bedli to zní báječeně! Šup do oblíbených.