Recept Srnčí ragú s jogurtem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srnčí ragú s jogurtem

Postup

Maso nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájenou na drobné kostičky opékáme na sucho, až pustí tuk. K vyškvařené slanině přidáme máslo, zeleninu a cibuli nakrájené na kostičky nebo na plátky a osmažíme do zlatova. Na zeleninu vložíme nakrájené maso a opečeme. Zastříkneme citrónovou šťávou, červeným vinným octem, osolíme, přidáme všechno koření, zalijeme vývarem a dusíme do měkka.

Když maso změklo, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou zarestujeme, rozředíme vývarem a provaříme. Nakonec vmícháme jogurt a podle potřeby dosladíme cukrem.

Pokud někomu vadí zelenina a koření v hotovém pokrmu, změklé maso vyjme z kastrolu, štávu vydusí, zapráší moukou, zalije vývarem, povaří, přidá jogurt, dosladí. Pak omáčku přecedí, maso vrátí zpět a v omáčce prohřeje.

Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo bílé pečivo. Já podávám s opečenými bramborovými knedlíky nebo s bramborovými krokety.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Jelen, srnec, daněk Zvěřina


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.02.13 vloženo
  • 4241x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 - 1,5 h

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 600 g srnčího masa s kostí (předek, krk)
  • 50 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 60 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel v poměru 3 : 2 : 1)
  • citrónová šťáva
  • červený vinný ocet
  • vývar (nejlépe ze srnčích kostí)
  • sůl
  • 4 kuličky nového koření
  • 8 kuliček celého pepře
  • 1 větší bobkový list
  • špetka tymiánu
  • 2 hřebíčky
  • 1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky
  • 200 g přírodního jogurtu
  • cukr na případné přislazení

Doporučená příloha

  • knedlíky, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 20.02.13 09:52

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Srnčí ragú s jogurtem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1670 příspěvků 03.08.14 12:48

@lucia kuzmova, těší mě, že chutná :kytka: Podle stejného receptu můžeš připravit i předek z mladého zajíce nebo mladého divočáka (větší sele, lončák) :mavam:

 
lucia kuzmova
1 příspěvek 03.08.14 09:27

Vynikajuce dnes to varime znova

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Cibulačka Cibulačka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz