Recept Srnčí ragú s jogurtem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srnčí ragú s jogurtem

Postup

Maso nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájenou na drobné kostičky opékáme na sucho, až pustí tuk. K vyškvařené slanině přidáme máslo, zeleninu a cibuli nakrájené na kostičky nebo na plátky a osmažíme do zlatova. Na zeleninu vložíme nakrájené maso a opečeme. Zastříkneme citrónovou šťávou, červeným vinným octem, osolíme, přidáme všechno koření, zalijeme vývarem a dusíme do měkka.

Když maso změklo, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou zarestujeme, rozředíme vývarem a provaříme. Nakonec vmícháme jogurt a podle potřeby dosladíme cukrem.

Pokud někomu vadí zelenina a koření v hotovém pokrmu, změklé maso vyjme z kastrolu, štávu vydusí, zapráší moukou, zalije vývarem, povaří, přidá jogurt, dosladí. Pak omáčku přecedí, maso vrátí zpět a v omáčce prohřeje.

Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo bílé pečivo. Já podávám s opečenými bramborovými knedlíky nebo s bramborovými krokety.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Jelen, srnec, daněk Zvěřina

Nahlásit recept

  • 20.02.13 vloženo
  • 4303x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 - 1,5 h

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 600 g srnčího masa s kostí (předek, krk)
  • 50 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 60 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel v poměru 3 : 2 : 1)
  • citrónová šťáva
  • červený vinný ocet
  • vývar (nejlépe ze srnčích kostí)
  • sůl
  • 4 kuličky nového koření
  • 8 kuliček celého pepře
  • 1 větší bobkový list
  • špetka tymiánu
  • 2 hřebíčky
  • 1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky
  • 200 g přírodního jogurtu
  • cukr na případné přislazení

Doporučená příloha

  • knedlíky, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 20.02.13 09:52

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Srnčí ragú s jogurtem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1682 příspěvků 03.08.14 12:48

@lucia kuzmova, těší mě, že chutná :kytka: Podle stejného receptu můžeš připravit i předek z mladého zajíce nebo mladého divočáka (větší sele, lončák) :mavam:

lucia kuzmova
1 příspěvek 03.08.14 09:27

Vynikajuce dnes to varime znova

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Cuketové placky Cuketové placky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz