Recept Srnčí maso s červeným vínem

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srnčí maso s červeným vínem

Postup

Maso otřeme vlhkou utěrkou, prošpikujeme slaninou a osolíme. Na rendlíku rozpustíme zbytky pokrájené slaniny, přidáme tuk, na plátky pokrájenou zeleninu a osmahneme. Později přidáme pokrájenou cibuli, podusíme a vložíme na to maso, opečeme na všech stranách, přidáme koření, podlijeme, dusíme nejdřív přikryté a pak jej opečeme bez poklice. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou smíchanou z kouskem másla, povaříme a přidáme podle chuti citronovou šťávu, cukr a nakonec víno. Hotovou omáčku procedíme. SRNČÍ PEČENĚ NA SMETANĚ Připravujeme jako srnčí na víně, pouze ke konci přidáme do šťávy místo červeného vína 1/2 litru kyselé smetany, zahuštěné 2 lžícemi hrubé mouky.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 07.11.02 vloženo
  • 39552x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg masa
  • 7 dkg slaniny
  • 7 dkg másla nebo tuku
  • 1 středně velká cibule
  • kousek celeru, petržele, méně mrkve
  • 4 zrnka pepře
  • 2 zrnka nového koření
  • špetka tymiánu
  • 1/2 bobkového listu
  • citronová kůra a šťáva
  • lžička hladké mouky
  • lžička másla
  • podle chuti cukru
  • 1/16 litru červeného přírodního vína
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.2.19 14:33

Moc dobré to bylo. Vynechal jsem citron, cukr a máslo. Omáčku jsem propasíroval, aby to ta zelenina trochu zahustila. Výsledek znamenitý.

Odkaz na uvaření

georgehradec 15.3.15 11:13

Vyzkoušel a doporučuji! Atˇvám plotna nevychladne!

Odkaz na uvaření

Jari 20.10.13 12:49

Omáčku jsem neprocedila. I tak to bylo dobré.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Srnčí maso s červeným vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Srnčí maso s červeným vínem

georgehradec
386 příspěvků 28.4.13 18:17

Zdařilo se! :P Doporučuji!

georgehradec
386 příspěvků 28.4.13 09:33

Dobrý den gurmáni, dnes jdu do toho. Mám srnčí plec. Dám vědět jek to dopadne, předpokládám že dobře. Jako přílohu volím těstoviny. :P

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Srnčí maso s červeným vínem

Tenhle recept (bez smetany) jsem realizovala včera. Bylo to excelentní!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz