Recept Srnčí maso s červeným vínem

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srnčí maso s červeným vínem

Postup

Maso otřeme vlhkou utěrkou, prošpikujeme slaninou a osolíme. Na rendlíku rozpustíme zbytky pokrájené slaniny, přidáme tuk, na plátky pokrájenou zeleninu a osmahneme. Později přidáme pokrájenou cibuli, podusíme a vložíme na to maso, opečeme na všech stranách, přidáme koření, podlijeme, dusíme nejdřív přikryté a pak jej opečeme bez poklice. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou smíchanou z kouskem másla, povaříme a přidáme podle chuti citronovou šťávu, cukr a nakonec víno. Hotovou omáčku procedíme. SRNČÍ PEČENĚ NA SMETANĚ Připravujeme jako srnčí na víně, pouze ke konci přidáme do šťávy místo červeného vína 1/2 litru kyselé smetany, zahuštěné 2 lžícemi hrubé mouky.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 07.11.02 vloženo
  • 38900x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg masa
  • 7 dkg slaniny
  • 7 dkg másla nebo tuku
  • 1 středně velká cibule
  • kousek celeru, petržele, méně mrkve
  • 4 zrnka pepře
  • 2 zrnka nového koření
  • špetka tymiánu
  • 1/2 bobkového listu
  • citronová kůra a šťáva
  • lžička hladké mouky
  • lžička másla
  • podle chuti cukru
  • 1/16 litru červeného přírodního vína
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.02.19 14:33

Moc dobré to bylo. Vynechal jsem citron, cukr a máslo. Omáčku jsem propasíroval, aby to ta zelenina trochu zahustila. Výsledek znamenitý.

Odkaz na uvaření

georgehradec 15.03.15 11:13

Vyzkoušel a doporučuji! Atˇvám plotna nevychladne!

Odkaz na uvaření

Jari 20.10.13 12:49

Omáčku jsem neprocedila. I tak to bylo dobré.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Srnčí maso s červeným vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
georgehradec
379 příspěvků 28.04.13 18:17

Zdařilo se! :P Doporučuji!

georgehradec
379 příspěvků 28.04.13 09:33

Dobrý den gurmáni, dnes jdu do toho. Mám srnčí plec. Dám vědět jek to dopadne, předpokládám že dobře. Jako přílohu volím těstoviny. :P

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Srnčí maso s červeným vínem

Tenhle recept (bez smetany) jsem realizovala včera. Bylo to excelentní!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Houbová smaženice Houbová smaženice
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz