Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Maso otřeme vlhkou utěrkou, prošpikujeme slaninou a osolíme. Na rendlíku rozpustíme zbytky pokrájené slaniny, přidáme tuk, na plátky pokrájenou zeleninu a osmahneme. Později přidáme pokrájenou cibuli, podusíme a vložíme na to maso, opečeme na všech stranách, přidáme koření, podlijeme, dusíme nejdřív přikryté a pak jej opečeme bez poklice. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou smíchanou z kouskem másla, povaříme a přidáme podle chuti citronovou šťávu, cukr a nakonec víno. Hotovou omáčku procedíme. SRNČÍ PEČENĚ NA SMETANĚ Připravujeme jako srnčí na víně, pouze ke konci přidáme do šťávy místo červeného vína 1/2 litru kyselé smetany, zahuštěné 2 lžícemi hrubé mouky.
Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
13.2.19 14:33
Moc dobré to bylo. Vynechal jsem citron, cukr a máslo. Omáčku jsem propasíroval, aby to ta zelenina trochu zahustila. Výsledek znamenitý.
Líbí se mi20.10.13 12:49
Omáčku jsem neprocedila. I tak to bylo dobré.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Srnčí maso s červeným vínem
Zdařilo se!
Doporučuji!
Dobrý den gurmáni, dnes jdu do toho. Mám srnčí plec. Dám vědět jek to dopadne, předpokládám že dobře. Jako přílohu volím těstoviny.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Tenhle recept (bez smetany) jsem realizovala včera. Bylo to excelentní!