Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Poslední dobou máme to štěstí, že nám spřátelený myslivec dodá zvěřinu. A tak experimentujeme.
Maso odblaníme, očistíme a najemno nameleme. Přidáme vejce, strouhanku,
koření (kdo nedrží dietu, může přidat lžíci šlehačky), zamícháme a
vlhkou rukou uděláme koule o velikosti pingpongových míčků. Zapékací
misku či malý plech vyložíme pečícím papírem, naklademe koule a dáme
upéct. Peče se cca 20 min při 180°C.
Omáčka není tak úplně omáčka, spíš šťávička. Cibuli rozmixujeme a
dáme do hlubší pánve nebo na rendlík restovat na máslo. Mícháme,
mícháme. Když směs začne žloutnout a zlátnout, přidáme víno,
hořčici, kapary (nasekané), osolíme, opepříme,napřed trochu naředíme
vývarem či vodou a pak povaříme do zhoustnutí. Přidáme prohřát koule a
můžeme podávat.
Recept je z kategorií: Zvěřina
široké domácí nudle
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
jandule, zde maji nedaleko za mestem srci farmu, kam rada jezdim. Vlastni ji jedna Svycarka a pripravuje mimo jine vyborne klobasky z vysoke. Tak uz vim, kam na vylet
Dekuji Ti za recept!
1418 příspěvků 10.08.10 21:36
Včera večer som rozmýšľala, či také niečo, čo mám v mraziaku, hodím do guláša. Toto sa mi zdá zaujímavejšie.
Tak jsem zvědavá, jak bude chutnat.
Mám čerstvé ořezy ..