Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
manek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vykostěné srnčí maso se nakrájí na menší kousky a vloží na drobně nakrájenou cibuli osmaženou na tuku. K masu přidáme trochu soli a pepře a za stálého míchání se maso prudce dusí ve vlastní šťávě asi 15-20 minut. Před koncem dušení přidáme červené víno. Vepřový ořez zbavený kůže se nasolí a nechá v chladničce uležet asi 24 hodin. Vepřová pečeně se jemně umele, přidá se mletý pepř, vejce, mouka a za postupného přilévání mléka se v robotu vyšlehá. K této směsi se přidá jemně umleté srnčí maso i s vlastní šťávou, hrubě umletý nasolený ořez a znovu se vše promíchá. Nakonec do směsi vmícháme slaninu nakrájenou na jemné kostičky. Směsí naplníme dobře vymazanou paštikovou formu, tu dobře uzavřeme, a paštiku vaříme 1,5 hodiny. Uvařenou paštiku po vychladnutí zabalíme do alobalu.
Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Srnčí (jelení) paštika