Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Igor Š. Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Guláš v trochu jiné podobě.
Ideálně den předem nakrájíme maso na gulášové kostky, osolíme, opepříme nejlépe čerstvě namletým pepřem a přidáme další koření. Trochu zakápneme olejem, promícháme a necháme odpočívat v lednici do druhého dne. Cibuli nakrájíme nadrobno, v hrnci rozpálíme sádlo nebo olej a cibuli restujeme do zlatavé až hnědé barvy. Pak přidáme maso s kořením. Až se maso zatáhne přidáme papriku, ale menší množství než jaké dáváte na guláš obvykle. Já jsem na čtyři porce dal přibližně vrchovatou čajovou lžičku. Krátce orestujeme a přilijeme víno. Na výše zmíněné množství jsem dal asi 2 deci. Víno volíme tak, aby mělo nižší obsah kyselin a určitě ne žádnou aromatickou odrůdu. Já jsem použil Modrý Portugal, ale špatný by nebyl ani Cabernet Sauvignon. Dolijeme vodou nebo vývarem na požadovaný objem. Až je maso měkké (cca 1,5 - 2h) zahustíme jíškou, záklechtkou nebo jak jste zvyklí. Dochutíme solí a podáváme s pečivem nebo knedlíkem a vínem, které bylo použito při přípravě.
pečivo, knedlík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Srnčí guláš na víně