Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozšleháme žloutky, marcipán, sůl, mandlový likér a 90 g cukru. Do našlehaných bílků postupně přidáváme zbylé množství cukru a vyšleháme dotuha. Ušlehaný sníh přidáme do hmoty se žloutky. Smícháme mouku s kypřícím práškem a přidáme k těstu. Nakonec zlehka vmícháme mandle a rozehřáté máslo. Těsto nalijeme do srdcové formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180°C. Upečené srdce necháme chvíli zchladnout a potom nožem oddělíme okraj formy. Korpus vyklopíme na podnos, stáhneme pečící papír a necháme zcela vychladnout. Vychladlé srdce potřeme shora i ze stran jahodovou marmeládou, abychom zakryli póry. Polevy rozpustíme dle návodu. Polovinu polevy natřeme na dort a necháme ztuhnout. Zbývající polevu opět rozpustíme a přelijeme do mikroténového sáčku. Ustřihneme malý růžek, kterým nastříkáme květy. Moučkový cukr, pár kapek vody a špetku barvy promícháme na takovou hmotu, aby vzniklá hmota “odkapávala” ze špejle. Pomocí špejle “vybarvíme” kvítky a necháme zaschnout. Srdíčko se lépe krájí až druhý den.
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Srdíčko pro maminku
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Ale, ale, to je krása!!! Výsledek je opravdu nádherný. Je to pro maminku a já maminka jsem to dělala dceři k narozeninám- srdíčko sklidilo velký obdiv a já se jen tetelila! Místo lístečků jsem zdobila jahodama a okolo jahod šlehačku. Pampeliško, děkuji ti za tu krásu.
Pěkný víkend! Terrinka