Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Yelen Srbská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejen v Srbsku, ale na celém Balkánu existují určitě stovky variant této jednoduché a vděčné pochoutky. Tento recept je inspirovaný několika recepty z různých zdrojů na internetu, tentokrát výhradně z hovězího masa. Rozhodně je to jedna z možností, co se dá v létě „hodit na gril“!
Feferonky a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek najemno nastrouháme nebo utřeme a přidáme do mletého masa. Do směsi zapracujeme papriku, vegetu, prášek do pečiva, podle chuti opepříme a osolíme. Směs necháme 2-3 hodiny odležet, následně namočenýma rukama vytvarujeme asi 2 cm vysoké placky, které zprudka grilujeme (z každé strany ca. 5 minut). Podáváme s Ajvarem, zeleninou (papriky, rajčata, lilek, cukety) a bílým pečivem.
Recept je z kategorií: Maso Mleté maso
Pečivo, zelenina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
2.8.12 15:46
Inspiroval jsem se sice tímto receptem Pljeskavica , ale nakonec bylo tolik změn, že jsem Pljeskavici založil jako nový/další recept…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 7 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Srbská Pljeskavica
Ale no tak… na vegetu zapomeňte. Ta do pljeskavice opravdu nepatří v žádné mutaci receptu. A pokud se dělá pljeskavica z jednoho druhu masa tak je to telecí (plec nebo krk). Recept, který uvádíte pojmenujte spíše jako chilliburger. Ale ani tam bych vegetu nedával protože přerazí chuť základních ingrediencí a bude to chutnat jako instantní jídlo ze supermarketu…
Editováno administrátorem dne 21.3.2016 - smazání odkazu
2452 příspěvků 21.11.13 18:44
No, já myslím, že recept je jakž-takž OK, jihoslovanská část naší rodiny by jej asi schválila. Jen by to asi dělali placatější - ale my jsme - rodilí či přivdaní (já) - Chorvati, tak nás neberte zas tak vážně.;-)
Příspěvek upraven 21.11.13 v 18:45
Dosud jsem to nejedl.

Jeden už v hluboké míse hnětl 2 kg hovězího z kýty + 2 kg karé, prý jen 3!!! zoubky česneku, papričku, sůl, pepř, o prdopeči řeč nebyla ale cákl tam trochu vody a nakonec oleje… Nic neobyčejného, že? Ale potom se v té mase matlal aspoň půl hodiny: různě přehazoval, podebíral, nadhazoval, ale prý nejdůležitější je, že se to musí rukama třít o stěnu nádoby. On třel, já ochutnával… Museli mi svázat ruce za zády, jinak by nebylo co grilovat
Pak to šlo na 3 hodiny do zimy a pak mi doplo, proč PLESKAVICA! Uďobl té sekané kus tak do porodníkovy ruky a začal plácat a plácat a až byla placka placatá (tak cenťák), tak ji, rošťák, plácl (zlehoučka) na rošt. A proč ty tři vykřičené česneky výše? Bylo tam česneku chuťově tak akorát! Podával to s jakousi majdou…, ale to maso bylo lepší jen tak