Recept Srbská Pljeskavica

Srbská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srbská Pljeskavica

Úvod

Nejen v Srbsku, ale na celém Balkánu existují určitě stovky variant této jednoduché a vděčné pochoutky. Tento recept je inspirovaný několika recepty z různých zdrojů na internetu, tentokrát výhradně z hovězího masa. Rozhodně je to jedna z možností, co se dá v létě „hodit na gril“!

Postup

Feferonky a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek najemno nastrouháme nebo utřeme a přidáme do mletého masa. Do směsi zapracujeme papriku, vegetu, prášek do pečiva, podle chuti opepříme a osolíme.

Směs necháme 2-3 hodiny odležet, následně namočenýma rukama vytvarujeme asi 2 cm vysoké placky, které zprudka grilujeme (z každé strany ca. 5 minut).

Podáváme s Ajvarem, zeleninou (papriky, rajčata, lilek, cukety) a bílým pečivem.

Recept je z kategorií: Maso Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.08.12 vloženo
  • 23917x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg výběrového mletého hovězího masa
  • 1 větší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1-2 feferonky
  • 2 PL polosladké mleté papriky
  • 1 KL podravky nebo vegety
  • 1 KL prášku do pečiva
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • Pečivo, zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Yelen 02.08.12 15:46

Inspiroval jsem se sice tímto receptem Pljeskavica , ale nakonec bylo tolik změn, že jsem Pljeskavici založil jako nový/další recept…

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Srbská Pljeskavica

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Carpaccio M
1 příspěvek 14.03.16 18:23
Vegeta ???

Ale no tak… na vegetu zapomeňte. Ta do pljeskavice opravdu nepatří v žádné mutaci receptu. A pokud se dělá pljeskavica z jednoho druhu masa tak je to telecí (plec nebo krk). Recept, který uvádíte pojmenujte spíše jako chilliburger. Ale ani tam bych vegetu nedával protože přerazí chuť základních ingrediencí a bude to chutnat jako instantní jídlo ze supermarketu…

Editováno administrátorem dne 21.3.2016 - smazání odkazu

 
di
2451 příspěvků 21.11.13 18:44

No, já myslím, že recept je jakž-takž OK, jihoslovanská část naší rodiny by jej asi schválila. Jen by to asi dělali placatější - ale my jsme - rodilí či přivdaní (já) - Chorvati, tak nás neberte zas tak vážně.;-)

Příspěvek upraven 21.11.13 v 18:45

 
casino
4474 příspěvků 21.11.13 18:16
Prý, přijeď na grilovačku, bude pleskavica...

Dosud jsem to nejedl.
Jeden už v hluboké míse hnětl 2 kg hovězího z kýty + 2 kg karé, prý jen 3!!! zoubky česneku, papričku, sůl, pepř, o prdopeči řeč nebyla ale cákl tam trochu vody a nakonec oleje… Nic neobyčejného, že? Ale potom se v té mase matlal aspoň půl hodiny: různě přehazoval, podebíral, nadhazoval, ale prý nejdůležitější je, že se to musí rukama třít o stěnu nádoby. On třel, já ochutnával… Museli mi svázat ruce za zády, jinak by nebylo co grilovat ;)
Pak to šlo na 3 hodiny do zimy a pak mi doplo, proč PLESKAVICA! Uďobl té sekané kus tak do porodníkovy ruky a začal plácat a plácat a až byla placka placatá (tak cenťák), tak ji, rošťák, plácl (zlehoučka) na rošt. A proč ty tři vykřičené česneky výše? Bylo tam česneku chuťově tak akorát! Podával to s jakousi majdou…, ale to maso bylo lepší jen tak :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz