Recept Srbská Pljeskavica

Srbská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srbská Pljeskavica

Úvod

Nejen v Srbsku, ale na celém Balkánu existují určitě stovky variant této jednoduché a vděčné pochoutky. Tento recept je inspirovaný několika recepty z různých zdrojů na internetu, tentokrát výhradně z hovězího masa. Rozhodně je to jedna z možností, co se dá v létě „hodit na gril“!

Postup

Feferonky a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek najemno nastrouháme nebo utřeme a přidáme do mletého masa. Do směsi zapracujeme papriku, vegetu, prášek do pečiva, podle chuti opepříme a osolíme.

Směs necháme 2-3 hodiny odležet, následně namočenýma rukama vytvarujeme asi 2 cm vysoké placky, které zprudka grilujeme (z každé strany ca. 5 minut).

Podáváme s Ajvarem, zeleninou (papriky, rajčata, lilek, cukety) a bílým pečivem.

Recept je z kategorií: Maso Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.08.12 vloženo
  • 23381x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg výběrového mletého hovězího masa
  • 1 větší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1-2 feferonky
  • 2 PL polosladké mleté papriky
  • 1 KL podravky nebo vegety
  • 1 KL prášku do pečiva
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • Pečivo, zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Yelen 02.08.12 15:46

Inspiroval jsem se sice tímto receptem Pljeskavica , ale nakonec bylo tolik změn, že jsem Pljeskavici založil jako nový/další recept…

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Srbská Pljeskavica

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Carpaccio M
1 příspěvek 14.03.16 18:23
Vegeta ???

Ale no tak… na vegetu zapomeňte. Ta do pljeskavice opravdu nepatří v žádné mutaci receptu. A pokud se dělá pljeskavica z jednoho druhu masa tak je to telecí (plec nebo krk). Recept, který uvádíte pojmenujte spíše jako chilliburger. Ale ani tam bych vegetu nedával protože přerazí chuť základních ingrediencí a bude to chutnat jako instantní jídlo ze supermarketu…

Editováno administrátorem dne 21.3.2016 - smazání odkazu

 
di
2451 příspěvků 21.11.13 18:44

No, já myslím, že recept je jakž-takž OK, jihoslovanská část naší rodiny by jej asi schválila. Jen by to asi dělali placatější - ale my jsme - rodilí či přivdaní (já) - Chorvati, tak nás neberte zas tak vážně.;-)

Příspěvek upraven 21.11.13 v 18:45

 
casino
4469 příspěvků 21.11.13 18:16
Prý, přijeď na grilovačku, bude pleskavica...

Dosud jsem to nejedl.
Jeden už v hluboké míse hnětl 2 kg hovězího z kýty + 2 kg karé, prý jen 3!!! zoubky česneku, papričku, sůl, pepř, o prdopeči řeč nebyla ale cákl tam trochu vody a nakonec oleje… Nic neobyčejného, že? Ale potom se v té mase matlal aspoň půl hodiny: různě přehazoval, podebíral, nadhazoval, ale prý nejdůležitější je, že se to musí rukama třít o stěnu nádoby. On třel, já ochutnával… Museli mi svázat ruce za zády, jinak by nebylo co grilovat ;)
Pak to šlo na 3 hodiny do zimy a pak mi doplo, proč PLESKAVICA! Uďobl té sekané kus tak do porodníkovy ruky a začal plácat a plácat a až byla placka placatá (tak cenťák), tak ji, rošťák, plácl (zlehoučka) na rošt. A proč ty tři vykřičené česneky výše? Bylo tam česneku chuťově tak akorát! Podával to s jakousi majdou…, ale to maso bylo lepší jen tak :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz