Recept Špízy z panenky s pálivým salátem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Plátky panenky opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Ze sezamového oleje, koriandru, kmínu, karí a pepře připravíme marinádu, ve které necháme maso asi 60 min. odpočinout. 2. Cibulku nadrobno nakrájíme. Okurku oloupeme a nakrájíme na drobné podélné kousky. Chilli papričky rozpůlíme, vykrojíme semeník a nakrájíme je na jemné nudličky. V míse promícháme s kukuřicí. 3. Salát pokapeme zálivkou z citronové šťávy, sójové omáčky, oleje, soli a pepře. 4. Maso napíchneme na špízové jehly a na pánvi ze všech stran opečeme. Omáčku ohřejeme podle návodu.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 4400x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vepřové panenky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • na špičku nože koriandru a mletého kmínu
  • 1/2 lžičky karí
  • pepř
  • 1 jarní cibulka
  • 1 salátová okurka
  • 2 červené chilli papričky
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce jemné sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl

Doporučená příloha

  • Špízy podáváme se salátem a omáčkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špízy z panenky s pálivým salátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz