Recept Špíz z tolstolobika

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Nejlepší maso je z menších jedinců tak do 60 cm.
Větší kusy jsou vhodní jen na uzení.

Postup

Nejprve si nakrájíme rybu a lilek asi na 3 cm kousky. Poté na grilovací jehlu postupně napichujeme kostky ryb střídavě s lilkem a cherry rajčátky. Vše pocitrónujeme, okořeníme a špíz lehce potřeme česnekem, který buď utřeme se špetkou soli, nebo ho prolisujeme. Špízy necháme asi hodinu odležet. Špízy opečeme na grilu nebo v troubě.

Recept je z kategorií: Ryby Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 02.03.12 vloženo
  • 3905x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • tolstolobik
  • 4-6 cherry rajčátek
  • 50 g lilku
  • sůl
  • pepř
  • rybí koření
  • citrón
  • česnek
  • špejle
  • (citrónová tráva)

Doporučená příloha

  • pečivo, tomatovo-máslový sos s bylinkami

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špíz z tolstolobika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
2905
753 příspěvků 05.03.12 17:01

Zajímavý nápad, tolstolobik není, ale i jiná rybka bude držet, když se dobře obklíčí :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz