Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Halka02 Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Špenát rozmrazíme, vymačkáme z něj dobře vodu, trošku posekáme. Přidáme smetanu, majolku, vegetu, cibulky i s natí či pórek. A teď záleží na chuti, zda přistrouháte ředkvičky (v originálním receptu má být water chestnut, což je jakási u nás chráněná kotvice plovoucí :)), ale s přivřením očí se dá ředkvičkou nahradit), nebo nasekáte oloupané mandle. Obojí je dobré, já mám radši mandle. Nechat vychladit v lednici. Vypadá to divoce, ale je to velice dobré a děsně rychlé. Jedí i lidé, kteří nad špenátem ohrnují nos.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
tortilla chips, či jakékoliv slané pečivo (šnečci z listového těsta apod.)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Špenátový dip
1227 příspěvků 3.4.09 04:15
waterchestnut je podle mne vodní kaštan, který se pěstuje v Asii a možná ještě někde jinde a používá se v asijské kuchyni. U nás se nedostane čerstvý koupit, ale v plechovkách v asijských obchodech.