Recept Špenátovo-lososové lasagne

(Hodnoceno 1x) bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Špenátovo-lososové lasagne

Postup

V kastrolku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme mlékem do hustoty bešamelové omáčky. Dochutíme solí a rozetřeným česnekem a necháme mírně zchladnout. Na dno zapékací misky, kterou jsme vytřeli máslem, naneseme vrstvičku bešamelu, další vrstvu vytvoříme z plátků lasagní, opět potřeme bešamelem a rovnoměrně rozložíme osolené a koprem zasypané lososové filety. (Podle velikosti zapékací misky upravíme i velikost a tvar rybího masa - například ho podélně rozkrojíme napůl.) Povrch ryby potřeme bešamelem a vytvoříme další vrstvu z lasagní, kterým dopřejeme další vrstvičku bešamelu a vrstvu z rovnoměrně pokladených špenátových listů. Špenát zakryjeme plátky lasagní, které opět potřeme bešamelem. Nakonec rozprostřeme plátky slaniny, vložíme do trouby rozpálené na cca 220°C a pečeme doměkka. Dokončení otestujeme zapíchnutím vidličky do těstovin. Podáváme s pestrým zeleninovým salátem.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 10.10.08 vloženo
  • 11472x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 balení lasagní (předvařené)
  • 4 filety lososa
  • velká hrst listového špenátu
  • svazek kopru, najemno nasekaný
  • 2 lžíce másla
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • mléko
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 24.11.13 16:16

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Špenátovo-lososové lasagne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Špenátovo-lososové lasagne

Stolz
1 příspěvek 28.8.10 22:00
Re: Špenátovo-lososové lasagne

neměl jsem špenát, tak jsem to trochu pozměnila… a výsledek su všichni pochvalovali:
v kastrůlku jsem na olivovém oleji opražila cibulku, oloupaná rajčata, posolila, opepřila citoronovým pepřem. nechala pustit šťávu, zalila vínem. Pak jsem přidala na kostky opraženého lososa, povařila a pak rozmixovala ponorným mixérem…a pak už klasický postup s bešamelem. :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz