Recept Špenátovo-lososové lasagne

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Špenátovo-lososové lasagne

Postup

V kastrolku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme mlékem do hustoty bešamelové omáčky. Dochutíme solí a rozetřeným česnekem a necháme mírně zchladnout. Na dno zapékací misky, kterou jsme vytřeli máslem, naneseme vrstvičku bešamelu, další vrstvu vytvoříme z plátků lasagní, opět potřeme bešamelem a rovnoměrně rozložíme osolené a koprem zasypané lososové filety. (Podle velikosti zapékací misky upravíme i velikost a tvar rybího masa - například ho podélně rozkrojíme napůl.) Povrch ryby potřeme bešamelem a vytvoříme další vrstvu z lasagní, kterým dopřejeme další vrstvičku bešamelu a vrstvu z rovnoměrně pokladených špenátových listů. Špenát zakryjeme plátky lasagní, které opět potřeme bešamelem. Nakonec rozprostřeme plátky slaniny, vložíme do trouby rozpálené na cca 220°C a pečeme doměkka. Dokončení otestujeme zapíchnutím vidličky do těstovin. Podáváme s pestrým zeleninovým salátem.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 10.10.08 vloženo
  • 10174x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 balení lasagní (předvařené)
  • 4 filety lososa
  • velká hrst listového špenátu
  • svazek kopru, najemno nasekaný
  • 2 lžíce másla
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • mléko
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 24.11.13 16:16

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Špenátovo-lososové lasagne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Špenátovo-lososové lasagne

Stolz
1 příspěvek 28.8.10 22:00
Re: Špenátovo-lososové lasagne

neměl jsem špenát, tak jsem to trochu pozměnila… a výsledek su všichni pochvalovali:
v kastrůlku jsem na olivovém oleji opražila cibulku, oloupaná rajčata, posolila, opepřila citoronovým pepřem. nechala pustit šťávu, zalila vínem. Pak jsem přidala na kostky opraženého lososa, povařila a pak rozmixovala ponorným mixérem…a pak už klasický postup s bešamelem. :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Karbanátky Karbanátky
Ořechový koláč Ořechový koláč
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz