Recept ŠPENÁTOVÉ RIZOTO

alenotak Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cibule nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji do zlatová. Přidáme mleté maso a osmažime na tuk. Šupneme ryže, michame chvili než zesklovatí. Okořenime solí, paprikou a připadne česnekem. Nakonec do toho zamichame maglajs a rozmražený špenát. Zalejeme vroucí vodou, dáme na pekač a zapekame ve vyhřaté troubě na 200° 15min, pak zeslabime na 180° a dopekame zhruba 20-25min. Kdo chce si muže na to nastrouhat syra, ja mám raději primo na to bílý jogurt. V pátek to přípravuji bez masa, papriky, maglajsu a cesneku - je to dietni, postní varianta - vhodné jako dělená strava, vhodné při hubnuti, vhodné pri nadbytek cholesterolu, idealní na pondělním jídelným listku po tučnym masovým vikendu což je tady běžné. Recept (i s hrubkama) mám opět od tetičky Airan. Já jen zkopírovala:-)))

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 19.11.08 vloženo
  • 11038x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 4 lžice oleje
  • 2 cibule
  • 500g mleté maso
  • 1 saček mražený špenát - listy
  • 400ml hrnek ryže
  • 800ml vařicí vody
  • 100g cuketový maglajs (zavarené v letě cukety, cibule, rajčata, česnek)
  • nebo 100g rajsky protlak
  • sůl. červená paprika, popřipadě česnek dle chutí

Doporučená příloha

  • zeleninový salat

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu ŠPENÁTOVÉ RIZOTO

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na ŠPENÁTOVÉ RIZOTO

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RIZOTO tea63, oldsoft

i já mám v paměti váš „zlom řádku“. Oba Vás srdečně zdravím :-))

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RIZOTO

mamka dělávala rizoto z vepřového masa a dávala do něj kupované lečo - Tompu -, to mi připomněl ten maglajs .-), zapékala ho v remosce a bylo to neskutečně dobré a voňavé, říkala tomu Srbské rizoto :-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RIZOTO - alenotak ...

tentokráte Ti nevěřím, že je Airan tvoje tetička, protože Airan je dáma. I když sem tam nějakou tu chybu udělala (je přeci cizinka), takovýmito chybami, které zde předvádíš neprovokovala. Pokud chceš tuto dámu imitovat, musíš jít někam, kde ji neznají. Je nás tady povícero co jsme s Airan na tomto webu komunikovali. Pro ostatní co Airan neznají, stačí zajít do historie a podívat se do komentářů a nedej bože, aby alenotak přišla se šišláním … jsem zvědava kdo další se nad takovým paskvilem bude rozplývat. Je to můj postřeh i názor. Nebudu se dále k tomuto vyjadřovat, přeberte si to dámy samy.

oldsoft
682 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špenátové rizoto - teo63

Já jsem tím článkem jenom musel vypustit páru, teď zas ode mně bude chvíli pokoj… Ten zlom řádku je pořád nejasný? Je to nesmírně jednoduché, ale já to asi neumím vysvětlit, nebo co… Asi článeček Základy typografie jednou větou":http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?… ještě předělám.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RIZOTO

Tetin recept je napsán velmi milou formou. Jsem ráda, žes to tak nechala.
K receptu: Včera jsem náhodou vařila poprvé rizoto, do kterého jsem přidala konzervu loupaných rajčat a bylo to moc dobré. Takže si myslím, že tenhle recept s "maglajsem bude jedlý. Zkusím to. A jsem zvědavá, jak to dopadne s tím špenátem. Ale když jsem vyzkoušela i dort s kyselým zelím, myslím, že tohle až takový experiment není. Musím si to uložit, abych nezapomněla.

Medjo
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RYZOTO

Já se také přimlouvám o zachování. Akorát bych za název dala (rizoto), aby když bude nějaký labužník to rizoto hledat, tak se mu i Tvé a tetiččino zobrazilo!

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RYZOTO - Alenotak

Ty hrubky tam nech… Nevím, jsem tu nová, Odlsofta neznám, ale tohle je krásné už samo o sobě a ty hrubky tomu jen dodávají šmrnc…

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RYZOTO

Zdravím Oldsofta.! Stále mám na paměti jeho „zlom řádku“. A po pravdě, nedaří se, nedaří. ;-) Ale mám hodně dobrou češtinskou poučku na slovo „výjimka“…Nejdřív dlouhý a tvrdý a pak krátký a měkký…Fakt to funguje…:-))

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RYZOTO

Já myslím, že oldsoft už vystřízlivěl a bude shovívavý. :-)

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RYZOTO

Omluva, pomalost internetu mě donutila ještě jednou kliknout a logika zvítězila, je to tu dvakrát. :-)))

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RYZOTO

Maglajs je to pěkný, ale nevím, jestli by s ním skutečná Airan, od které známe krásné recepty, souhlasila. No nic, to jen tak, aby řeč nestála…:-))

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RYZOTO

Maglajs je to pěkný, ale nevím, jestli by s ním skutečná Airan, od které známe krásné recepty, souhlasila. No nic, to jen tak, aby řeč nestála…:-))

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RYZOTO

Alenko, to tam nech, to je originál!!! Já bych vedle toho názvu jen napsala; recept opsán od tety z Bulharska. Hotovo, aby každý hned viděl, zač je toho loket. Jo a to rizoto není vůbec špatné. Já rizota dělám tak, že zá:,–(ně improvizuji, máme ho rádi a pokaždé je jiné. Třeba takové se surimi tyčinkami s přícutí kraba, to je mňamka! T.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RYZOTO

Alenotak, já bych to nechala… Vždyť je to půvabné. Tohle musí pochopit i Oldsoft :-)!
A ještě bych od tetičky vyloudila recept na „maglajs“, aby to bylo kompletní.
Díky. B.

alenotak
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: ŠPENÁTOVÉ RYZOTO

Ne, ne, tetička pochází z Bulharska:-)))
Já to opravím (až budu mít čas)

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: ŠPENATOVÉ RYZOTO- alenotak,

jééééžkovy voči to RYZOTO mě úplně praštilo do očí až smíchy slzím! Ještě, že to v tom receptu vysvětluješ a tudíš to není Tvá vina, na první pohled je to děsný. Možná, že je tetička z hodně staré školy a kdo ví, jestli se to tak nepsalo? Každopádně jsem se zasmála a od srdce. Měj se T.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kuře na medu Kuře na medu
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz