Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
evka.mangelova Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Uvaříme si špenát: V hrnci si připravíme zásmažku-olej, mouka. Až je žásmažka růžová vmícháme do ní rozmražený špenát a zalejeme mlékem a dál vaříme na mírném ohni. Můžeme přilít i vodu, aby jsme ušetřili spotřebu mléka. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Je na každém, jak chce mít špenát hustý. Takto máme připravený jeden oběd. Druhý den zbylý špenát, který jsme dali do lednice použijeme na palačinky. Připravíme si řídké těsto: mléko, vejce, pol.mouku, špetku soli a usmažíme palačinky. Nachystáme si na talířky mouku pol., strouhanku a vejce osolené na trojobal. Tak a teď : palačinku potřeme špenátem a srolujeme. Rozkrojíme na půl, aby se nám to lépe obalovalo. Pak obalíme v trojobalu a omažíme po obou stranách na pánvi nebo ve friťáku je to jednodušší. A je to, máme druhý oběd, co vy na to?! Dobrou chuť !!!
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
vařený brambor,bramborová kaše nebo bramborový knedlík-ke špenátu a k palačinkám:brambor.kaše nebo jenom samo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.11.19 11:21
Nelze vymazat - nechtěně jsem vložila k jinému receptu…
No, ale ať zbytečně nevkládám ještě jinam:
Mouka špaldová, celozrnná a špenát čistě jen podušený (osolený a
troška česneku…)
Posypáno zbylým plátkem sýra - moc dobré
Bez toho trojobalu…
Foto v komentáři.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Špenátové palačinky
Nelze vymazat uvaření - nechtěně jsem vložila k jinému receptu…
No, ale ať zbytečně nevkládám ještě jinam:
Mouka špaldová, celozrnná a špenát čistě jen podušený (osolený a troška česneku…)
Posypáno zbylým plátkem sýra - moc dobré
Bez toho trojobalu… to mi přijde zbytečné a asi v tomto případě i ku škodě věci

Ale proti gustu… nám chutnaly takto…
1 příspěvek 12.6.09 01:55
Já ještě dělám špenátové palačinky jako slaný dort:
Při smažení je klaďte na talíř a každou vrstvu tence potřete paštikou. Ze zkušenosti vím, že nejlepší je ta nejsprostší játrová paštika. Až dosáhnete výšky cca 8 cm krájejte na dílky jako dort!! Výtečné.
99 příspěvků 16.4.09 07:02
Souhlasím: špenát je super jídlo. A když dělám doma palačinky na sladko, tak samozřejmě k tomu připravím i špenát. To fakt nemá chybu. Vyzkouším i zde navrhovaný trojobal. Díky
Neříkal to Miloš ??
2904 příspěvků 14.4.09 04:07
Nič so špenátom nemôže byť nedobré… A už to tu niekto spomínal, špenát je malý zázrak!