Recept Špenátové lazaně s lososem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Špenátové lazaně s lososem

Postup

1. Lososa nakrájíme podélně na tři až čtyři plátky a ne­cháme asi hodinu marinovat v sójové omáčce smíchané s lisovaným česnekem. 2. Z másla, mouky a mléka připravíme bešamel a ochu­tíme jej pepřem, muškátem a solí. 3. Předehřejeme troubu na 200 °C. Do většího hrnce dáme 2 litry vody, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme lazaně a během cca 5 mín. je předvaříme. Mezitím nastrouháme mozarellu. 4. Vymažeme zapékací mísu. Střídavě do ní klademe ve vrstvách nudle, špenát a lososa. Každou vrstvu zalijeme trochou bešamelu. Posledni vrstvu musí tvořit lazaně, zalijeme je bešamelem a posypeme strouhanou mozarellou. Zapékáme v troubě asi 20 mi­nut.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 26.01.02 vloženo
  • 9024x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g lososa
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 1 lisovaný stroužek česneku
  • 50 g másla
  • 70 g mouky
  • 1 l mléka
  • 400 g mraženého špenátu
  • 400 g lazaní
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ
  • tuk na vymazání formy
  • sýr mozzarella nastrouhání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špenátové lazaně s lososem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuře na medu Kuře na medu
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz