Recept Špenátová roláda

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Špenátová roláda

Postup

1. Telecí kýtu rozřízneme, aby vznikl plát, a naklepeme, Na oleji orestujeme deset listů špenátu. Maso okořeníme a poklademe špenátem a plátky Nivy. Zarolujeme, zabalíme do alobalu. Pečeme asi hodinu při 160°C. 2. Upečenou roládu vyjmeme z alobalu. Výpek zaprášíme moukou a připravíme si tmavou jíšku, kterou zalijeme vývarem. Necháme vařit 30 minut. Plátky rolády dáme prohřát, rajčátka krátce zapečeme pod grilem. 3. Uvaříme těstoviny a na oleji orestujeme cibulku a česnek se zbývajícím špenátem. 4. Maso podáváme se špenátem a těstovinami, přelité šťávou z výpečku.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 03.07.04 vloženo
  • 10799x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • • 550g telecí kýty
  • • 1000g čerstvého špenátu
  • • 50ml oleje
  • • 150g Nivy
  • • Sůl
  • • Bílý pepř
  • • 200ml telecího nebo hovězího vývaru
  • • 40g hladké mouky
  • • 3 stroužky česneku
  • • 1 malá cibule
  • • 400g těstovin
  • • 8 malých rajčat
  • • 4 snítky tymiánu

Doporučená příloha

  • Těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špenátová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kuře na medu Kuře na medu
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz