Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Lassienka Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na polovinu plechu dáme papír na pečení, vymažeme a vysypeme. Špenát jemně posekáme a smícháme se žloutky, sněhem z bílků, utřeným česnekem a solí. Rozetřeme na papír a upečeme. Vlahé srolujeme. Po zchladnutí rozrolujeme. Pomazánkové máslo utřeme se sýry a pomažeme jím roládu. Na to poklademe plátky lososa tak, aby byla pokladená celá roláda kromě asi centimetrové plochy tam, kde bude roláda končit. Na opačný konec rolády položime vedle sebe do jedné řady rajče pokrájené na osminky. Opatrně stočíme tak, že rajče je ve výsledku v úplném středu rolády. Roládu zabalíme do alobalu nebo do fólie (aby neosychala) a dáme ztuhnout do lednice. Krájíme na centrimtrové plátky, podáváme s pečivem. Tuhle roládu jsem jedla na jedné společenské akci a byla to neskutečná lahůdka. Tak se mi snad povedlo stvořit její recept...
Recept je z kategorií: Recepty na Silvestr Speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.6.16 16:41
Trochu jsem si recept upravila, ale výsledek byl vždy výborný
Líbí se mi7.5.15 17:41
Roládu jsme použili na studenou mísu s plněnými vajíčky - část s avokádovou pomazánkou http://www.labuznik.cz/…pomazanka-2/ a část s kuřecí pěnou a také na další mísu s roastbeefem a grilovaným lilkem. Fotky dělala kamarádka Dana.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům30.1.15 19:12
Je to výborné! Roláda mi tedy vyšla na celý plech cca 29×34cm. Trošku se mi přilepila na pečící papír, asi jsem měla péct ještě chvilku. Nebo je na to nějaká jiná finta s pečícím papírem? Nemazala jsem a nepodsypávala… Ale teflonová obracečka to vyřešila. Doporučuji vyzkoušet!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Úžasná špenátová roláda s lososem
Dělala jsem ještě jednou, tentokrát jsem pomazala a posypala papír a těsto šlo oddělit bez problémů. Roláda měla velký ohlas. Díky za skvělou inspiraci!
… též jsem zkoušela, těsto ok, netrahalo se, to bylo jediné, čeho jsem se bála, pak už je to brnkačka. Určitě budu opakovat… díky
551 příspěvků 4.4.13 12:05
Příspěvek upraven 04.04.13 v 12:20
2904 příspěvků 4.4.13 08:34
Dá sa konzumovť surový (pripomína chuťou červ. repu) i varený (chuť sa zmení!). Ja mám odrodu listovú aj s rapíkmi, tie sa dajú chrumkať ako stonkový zeler. Chlapíčkovia potrebujú železo a vitamíny.
Sporadicky nazriem, niekoho tu môžem zazrieť.
Já vim Anduličko moje, jednou zaseješ a už se ho víckráte nezbavíš. Pak tě čeká jen věčný boj. A kde si ty, moja, že Ta nevidím?
2904 příspěvků 3.4.13 15:45
Ak stále si nie ochotný prijať špenát na milosť, použi MANGOLD! Ja som ho vlani „objavila“, nie je problém ho pestovať - pri chate máš miesta dosť. Netreba sa o neho vôbec starať, len zaseješ, preriediš a on rastie a rastie…aj teraz mi trčí spod snehu ten vlaňajší, odolá aj miernym mrazom. Na jar zaseješ nový. A je oveľa zdravší ako špenát!
Zahání tu hrůzu wodkou čistou nezelenou…
94 příspěvků 29.3.13 13:16
Já si to myslela, ale radši se dvakrát zeptat…
Špenát, mouka, žloutky, sůl, sníh. Rozprostřít na pečící papír. upéct
94 příspěvků 28.3.13 11:54
Asi jsem natvrdlá, ta mouka se dá k té špenátové směsi k vajíčkům nebo je jen na posypání peč. papíru? Děkuji za radu
Příspěvek upraven 28.03.13 v 11:55
Tady je jediná šance, že mě někdo v pondělí seřeže jak žito! Ale už se do toho tak ňák nikdo moc nehrne. Pomóóóc!

Zdravý vývoj zdravé Tlusté Báby je ohrožen!!! Pozor, pozor, pozor!!!
Nejsou kopřivy, není jarní pocit, není jarní nálada, bába usychá, gmp zvrací… Casino, zachránče, nástup!!!
No, konečně se někdo přičinil s fotografií!

Jak si to tak čtu, propadla jsem nezřízenému veselí - to je recesspis jak vyšitý pro gmp! Neměl by se mu vytesat do mramoru?
A dovol, abych Ti sdělila, že nikde nejsou kopřivy - kdybys to náhodou nevěděla! Náš budoucí zdravý vývoj je ohrožen!
Upečeny dvě rolády pro zítřejší zelený čtvrtek. Báječné, jako vždy, chuťově skvělé, neobvyklé a jedinečné. Pokud budu mít ještě sílu, nafotím
Několikrát jsem tuto vyzkoušela, vždy to bylo špičkové, po roládě se jen zaprášilo a dlouho o roládě mluvilo.
Shodou okolností jsem se, Lassienko, dostala před nedávnem do kontaktu s člověkem, který je zřejmě autorem tohoto receptu nebo minimálně podobného. A le proč to píšu? Protože jsem jeho recept porovnávala s tvým a jsou v něm pouze nepatrné změny, místo pomazánkového másla používá tavené sýry s kysanou smetanou, rajčata krájí na plátky a pokládá po celé ploše (mě se víc líbí tvá verze, když jsou rajčata uprostřed).
Lassienko, jak jsi dala dohoromady všechny ingredience a postup po pouhém ochutnání, nezbývá se než před tebou skonit. Klobouk dolů !!!
23 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle vypadá hodně zajímavě.
Lassie, vložila jsem sem něco podobného, více náročného . Recept vyšel před x lety v časopisu Marienne a letos vyšel stejný v Nejlepších receptech, není úplně stejný jako ten Tvůj, ale kombinace špenátu a lososa je shodná
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo, to budu moc ráda. Chuťově to bylo úžasné…
Lass, úžasné… to musím zkusit…a nafotit…