Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zloutky rozmíchejte ve smetane, z bílku uslehejte tuhý sníh. Obojí smíchejte se spenátem, osolte a opeprete. Na asi polovinu plechu na pecení polozte papír na pecení a potrete jej olejem. Rozetrete na nej spenátovou smes a pecte v troube vyhráté na 180 st. C 20-30 minut. Po upecení obratte plech na kus papíru na pecení tak, aby horní plocha byla nyní dole. Nechte vychladit. Pripravte nápln. Zelatinu namocte na chvíli do studené vody. Smíchejte spolu creme-fraiche, krevety, cili omácku, kopr a ochutte solí a peprem. Zelatinu rozpustte s vodou která na ni drzí (v mikrovlnce) a vmíchejte ji do této hmoty. Opatrne míchejte az nápln zacne tuhnout a rozdelte ji na upecenou, vychladlou spenátovou placku. Srolujte a dejte do chladnicky do druhého dne. Roládu nakrájejte na plátky, rozdelte je na talírky se salátovými listy a ozdobte ctvrtkami rajcat nebo citronu, koprem a prípadne nekolika krevetami. Podávejte s bagetou a evt. nejakým dressingem.
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
Uvedena v receptu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Špenátová roláda s krevetami