Recept Špenátová omeleta s píniemi
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Šalotku a česnek oloupeme, posekáme a zesklovatíme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme tymiánem. Na malém ohni zvolna dusíme asi 20 min. Pak rozmixujeme. 2. Špenát očistíme, opereme a dusíme asi 5 min. Pak posekáme, smícháme s 1 vejcem, smetanou a solamylem. Osolíme a opepříme. 3. Bílky ušleháme dotuha, žloutky rozšleháme, osolíme a opepříme. Do žloutků vmícháme sníh. Z těsta vždy na 1 lžíci másla postupně usmažíme dvě omelety. Na ně rozdělíme špenát, omelety svineme a pečeme v troubě 20 min. Hotové nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a oříšky.
Recept je z kategorií: Omelety
- 10.11.03 vloženo
- 3495x zobrazeno
Čas přípravy
- 70 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 460 kcal, 1920 kJ, 17 g bílkovin, 35 g tuků, 20 g sacharidů
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká konzerva rajčat
- 1 lžička rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky cukru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 300 g špenátu
- 150 g smetany ke šlehání
- 1 lžička solamylu
- 7 vajec
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce pražených oříšků
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Špenátová omeleta s píniemi
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Špenátová omeleta s píniemi
28 příspěvků 11.11.03 15:42
Souhlasim s Tebou. Moc se mi libi, jak jsi to pro K.G. napsala. Nam Labuznik vyhovuje, tak jak byl, je a bude. Urcite kazda z nas si v Labuzniku vzdycky najde, co ma rada a pokud necemu nerozumim, tak se zeptam. Pokazdy, kdyz jsem pozadala o nejaky dotaz mi bylo vsechno dobre vysvetleno. Pokud nejsi K.G. spokojena, nemusis se vracet ! Dekuji Ejo.
Já příspěvku K.G. rozumím docela dobře. Už jsme o tom psali v diskuzích na Labužníku víckrát - nikdo nikoho nenutí, aby stránky Labužníka navštěvoval. Pokud má K.G. pocit, že se jí recepty nelíbí, tak se může inspirovat jinde. Zatím se mi nestalo, že by mne někdo " vypekl" nepoužitelným receptem. Pokud se mi nezdá třeba poměr surovin, což se někdy stane, tak se zeptám, přepsat se může každý a rozhodně to nikdo nedělá schválně. Úroveň receptů je samozřejmě rozdílná, a ty přejaté z různých kuchařek rozhodně nepatří mezi ty horší. Já teď nemám čas přispívat svými recepty, ale Labužníka průběžně sleduji a na kvalitu rozhodně nemusíme čekat do roku 2004. Takže - K.G., nemusíš se vracet.
492 příspěvků 25.1.09 03:43
K.G. co myslí tím vypejkáním. A to žiju v Čechách
1075 příspěvků 10.11.03 22:58
Muzu Te prosim K.G. pozadat taky o podrobnejsi objasneni, co jsi myslela tim svym prispevkem? I kdyz si myslim ze rozumim cesky dobre, ale taky nerozumim Tvemu prispevku. Jak to myslis s tim vypejkanim??? Dekuji za objasneni a preji prijemny vecer
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepicku,
neberte to jako kritiku, ale jako predsevzeti do noveho roku
Vy jste mimo CZ, a asi cizi jazyk Vam nedela problem a urcite jste se
uz jste se "vypekl " na mnoho receptech /jak cesky tak anglicky a pod …/
Nebo Ne???
Ja se stale ucim …
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
nějak jsem tě nepochopil s tím vypejkáním ani s vracením …
Kdybychom měli všechny recepty zkoušet, tak by tu byl jeden denně a možná ani to ne, takže by vlastně už nebylo ani proč se vracet … ani nevim, proč na tenhle příspěvek vlastně reaguju …
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Rok 2004 by mohl byt ve znameni " Vyzkousenych, osvedcenych a vrele doporucenych receptu ceske kuchyne, a vsech ostatnich narodnich kychyni taktez".
/A ne vypekli jste me a ja vas vypecu taktez!!!!!!!!!!!!!/ _____
Ohromuje me cislo receptu na Labuzniku, ale zarazi me, ze nekdo copy/translate/paste a dava to jako „gurman recept“ na Labuznika.
Rok 2004 = Kvalita
a mozna se vratim /a spousta jinych/ na Vase stranky
S pranim hodne pohody
a nekdy na stastne a vesele e-typing
K.G.
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Martino, díky za postřeh, název receptu byl upraven … ovšem kouknul jsem na originál receptu a mají v něm taky chybu
6 příspěvků 25.1.09 03:43
proč se to jmenuje mrkvová omeleta, když v tom mrkev vůbec není?????