Recept Špenátová omeleta s píniemi

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Špenátová omeleta s píniemi

Postup

1. Šalotku a česnek oloupeme, posekáme a zesklo­vatíme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata a raj­čatový protlak. Osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme tymiánem. Na malém ohni zvolna dusíme asi 20 min. Pak rozmixujeme. 2. Špenát očistíme, opereme a dusíme asi 5 min. Pak posekáme, smícháme s 1 vejcem, smetanou a solamylem. Osolíme a opepříme. 3. Bílky ušleháme dotuha, žloutky rozšleháme, osolíme a opepříme. Do žloutků vmícháme sníh. Z těsta vždy na 1 lžíci másla postupně usmažíme dvě omelety. Na ně rozdělíme špenát, omelety svi­neme a pečeme v troubě 20 min. Hotové nakrájí­me na plátky a podáváme s omáčkou a oříšky.

Recept je z kategorií: Omelety

Nahlásit recept

  • 10.11.03 vloženo
  • 3185x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 460 kcal, 1920 kJ, 17 g bílkovin, 35 g tuků, 20 g sacharidů
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká konzerva rajčat
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 300 g špenátu
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 1 lžička solamylu
  • 7 vajec
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce pražených oříšků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špenátová omeleta s píniemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Špenátová omeleta s píniemi

Labužník Jana
28 příspěvků 11.11.03 15:42
Ejo

Souhlasim s Tebou. Moc se mi libi, jak jsi to pro K.G. napsala. Nam Labuznik vyhovuje, tak jak byl, je a bude. Urcite kazda z nas si v Labuzniku vzdycky najde, co ma rada a pokud necemu nerozumim, tak se zeptam. Pokazdy, kdyz jsem pozadala o nejaky dotaz mi bylo vsechno dobre vysvetleno. Pokud nejsi K.G. spokojena, nemusis se vracet ! Dekuji Ejo.

Eja
3871 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špenátová omeleta s píniemi

Já příspěvku K.G. rozumím docela dobře. Už jsme o tom psali v diskuzích na Labužníku víckrát - nikdo nikoho nenutí, aby stránky Labužníka navštěvoval. Pokud má K.G. pocit, že se jí recepty nelíbí, tak se může inspirovat jinde. Zatím se mi nestalo, že by mne někdo " vypekl" nepoužitelným receptem. Pokud se mi nezdá třeba poměr surovin, což se někdy stane, tak se zeptám, přepsat se může každý a rozhodně to nikdo nedělá schválně. Úroveň receptů je samozřejmě rozdílná, a ty přejaté z různých kuchařek rozhodně nepatří mezi ty horší. Já teď nemám čas přispívat svými recepty, ale Labužníka průběžně sleduji a na kvalitu rozhodně nemusíme čekat do roku 2004. Takže - K.G., nemusíš se vracet.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky nerozumím ...

K.G. co myslí tím vypejkáním. A to žiju v Čechách :-)

Pampeliska191
1075 příspěvků 10.11.03 22:58
Vzkaz pro K.G

Muzu Te prosim K.G. pozadat taky o podrobnejsi objasneni, co jsi myslela tim svym prispevkem? I kdyz si myslim ze rozumim cesky dobre, ale taky nerozumim Tvemu prispevku. Jak to myslis s tim vypejkanim??? Dekuji za objasneni a preji prijemny vecer

K.G.
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špenátová omeleta s píniemi

Pepicku,
neberte to jako kritiku, ale jako predsevzeti do noveho roku

Vy jste mimo CZ, a asi cizi jazyk Vam nedela problem a urcite jste se
uz jste se "vypekl " na mnoho receptech /jak cesky tak anglicky a pod …/

Nebo Ne???

Ja se stale ucim …

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá KG

nějak jsem tě nepochopil s tím vypejkáním ani s vracením …

Kdybychom měli všechny recepty zkoušet, tak by tu byl jeden denně a možná ani to ne, takže by vlastně už nebylo ani proč se vracet … ani nevim, proč na tenhle příspěvek vlastně reaguju … :(

K.G.
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Novorocni predsevzeti pro vsechny "Labuzniky"

Rok 2004 by mohl byt ve znameni " Vyzkousenych, osvedcenych a vrele doporucenych receptu ceske kuchyne, a vsech ostatnich narodnich kychyni taktez".

/A ne vypekli jste me a ja vas vypecu taktez!!!!!!!!!!!!!/ _____
Ohromuje me cislo receptu na Labuzniku, ale zarazi me, ze nekdo copy/translate/paste a dava to jako „gurman recept“ na Labuznika.

Rok 2004 = Kvalita

a mozna se vratim /a spousta jinych/ na Vase stranky

S pranim hodne pohody

a nekdy na stastne a vesele e-typing

K.G.

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Oprava

Martino, díky za postřeh, název receptu byl upraven … ovšem kouknul jsem na originál receptu a mají v něm taky chybu :)

Labužník Martin_a02
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mrkvová omeleta s píniemi

proč se to jmenuje mrkvová omeleta, když v tom mrkev vůbec není?????

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz