Recept Špenátová omeleta s píniemi

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Špenátová omeleta s píniemi

Postup

1. Šalotku a česnek oloupeme, posekáme a zesklo­vatíme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata a raj­čatový protlak. Osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme tymiánem. Na malém ohni zvolna dusíme asi 20 min. Pak rozmixujeme. 2. Špenát očistíme, opereme a dusíme asi 5 min. Pak posekáme, smícháme s 1 vejcem, smetanou a solamylem. Osolíme a opepříme. 3. Bílky ušleháme dotuha, žloutky rozšleháme, osolíme a opepříme. Do žloutků vmícháme sníh. Z těsta vždy na 1 lžíci másla postupně usmažíme dvě omelety. Na ně rozdělíme špenát, omelety svi­neme a pečeme v troubě 20 min. Hotové nakrájí­me na plátky a podáváme s omáčkou a oříšky.

Recept je z kategorií: Omelety

Nahlásit recept

  • 10.11.03 vloženo
  • 3048x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 460 kcal, 1920 kJ, 17 g bílkovin, 35 g tuků, 20 g sacharidů
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká konzerva rajčat
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 300 g špenátu
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 1 lžička solamylu
  • 7 vajec
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce pražených oříšků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špenátová omeleta s píniemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Jana
28 příspěvků 11.11.03 15:42
Ejo

Souhlasim s Tebou. Moc se mi libi, jak jsi to pro K.G. napsala. Nam Labuznik vyhovuje, tak jak byl, je a bude. Urcite kazda z nas si v Labuzniku vzdycky najde, co ma rada a pokud necemu nerozumim, tak se zeptam. Pokazdy, kdyz jsem pozadala o nejaky dotaz mi bylo vsechno dobre vysvetleno. Pokud nejsi K.G. spokojena, nemusis se vracet ! Dekuji Ejo.

Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špenátová omeleta s píniemi

Já příspěvku K.G. rozumím docela dobře. Už jsme o tom psali v diskuzích na Labužníku víckrát - nikdo nikoho nenutí, aby stránky Labužníka navštěvoval. Pokud má K.G. pocit, že se jí recepty nelíbí, tak se může inspirovat jinde. Zatím se mi nestalo, že by mne někdo " vypekl" nepoužitelným receptem. Pokud se mi nezdá třeba poměr surovin, což se někdy stane, tak se zeptám, přepsat se může každý a rozhodně to nikdo nedělá schválně. Úroveň receptů je samozřejmě rozdílná, a ty přejaté z různých kuchařek rozhodně nepatří mezi ty horší. Já teď nemám čas přispívat svými recepty, ale Labužníka průběžně sleduji a na kvalitu rozhodně nemusíme čekat do roku 2004. Takže - K.G., nemusíš se vracet.

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Taky nerozumím ...

K.G. co myslí tím vypejkáním. A to žiju v Čechách :-)

Pampeliska191
1075 příspěvků 10.11.03 22:58
Vzkaz pro K.G

Muzu Te prosim K.G. pozadat taky o podrobnejsi objasneni, co jsi myslela tim svym prispevkem? I kdyz si myslim ze rozumim cesky dobre, ale taky nerozumim Tvemu prispevku. Jak to myslis s tim vypejkanim??? Dekuji za objasneni a preji prijemny vecer

K.G.
6 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špenátová omeleta s píniemi

Pepicku,
neberte to jako kritiku, ale jako predsevzeti do noveho roku

Vy jste mimo CZ, a asi cizi jazyk Vam nedela problem a urcite jste se
uz jste se "vypekl " na mnoho receptech /jak cesky tak anglicky a pod …/

Nebo Ne???

Ja se stale ucim …

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Milá KG

nějak jsem tě nepochopil s tím vypejkáním ani s vracením …

Kdybychom měli všechny recepty zkoušet, tak by tu byl jeden denně a možná ani to ne, takže by vlastně už nebylo ani proč se vracet … ani nevim, proč na tenhle příspěvek vlastně reaguju … :(

K.G.
6 příspěvků 25.01.09 03:43
Novorocni predsevzeti pro vsechny "Labuzniky"

Rok 2004 by mohl byt ve znameni " Vyzkousenych, osvedcenych a vrele doporucenych receptu ceske kuchyne, a vsech ostatnich narodnich kychyni taktez".

/A ne vypekli jste me a ja vas vypecu taktez!!!!!!!!!!!!!/ _____
Ohromuje me cislo receptu na Labuzniku, ale zarazi me, ze nekdo copy/translate/paste a dava to jako „gurman recept“ na Labuznika.

Rok 2004 = Kvalita

a mozna se vratim /a spousta jinych/ na Vase stranky

S pranim hodne pohody

a nekdy na stastne a vesele e-typing

K.G.

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Oprava

Martino, díky za postřeh, název receptu byl upraven … ovšem kouknul jsem na originál receptu a mají v něm taky chybu :)

Labužník Martin_a02
6 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mrkvová omeleta s píniemi

proč se to jmenuje mrkvová omeleta, když v tom mrkev vůbec není?????

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz