Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Můžeme konzumovat teplé, jako přílohu k rybám nebo minutkovému masu, jako hlavní jídlo nebo vlažné či studené jako tapas.
Na fotce, kterou přikládám, je špenátu málo, jídlo bylo trochu suché. Na špenátu raději nešetřete!
Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej, vrhneme tam špenát, lehce osolíme a necháme ho podusit, až se zbaví téměř vší vody. Stroužky česneku oloupeme, potřeme jimi silně krajíce chleba. Do kastrolu nalámeme chléb na malé kousky a opékáme nasucho, přidáme po chvilce papriku a kmín a mícháme, abychom koření nespálili! Po chvilce přidáme špenát a cizrnu, ocet, osolíme, opepříme. Řádně promícháme. Pokud budeme přidávat chorizo, uděláme to v téhle chvíli a prohřejeme. Nakonec špenát zalijeme dobrým olivovým olejem a posypeme špetkou krystalků soli.
Recept je z kategorií: Přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Špenát s cizrnou po andaluzsku