Recept Špekáčky na černém pivě 2

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Špekáčky na černém pivě 2

Postup

Špekáčky oloupeme, nakrájíme na ježka, vložíme do pekáče vymazaného sádlem. Poté špekáčky opečeme po všech stranách a obrátíme je ježkem nahoru, zalijeme pivem, okořeníme pepřem a chilli. Pekáč dáme do trouby a asi 15 minut podusíme. Pak přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a utřený česnek. Podle potřeby dál podléváme pivem. Asi po 20 minutách přidáme lečo a nasekané feferonky a asi půl hodiny dusíme v mírně vyhřáté troubě. Těsně před dokončením zalijeme špekáčky pivem a necháme přejít varem. Můžeme podávat jako teplý předkrm nebo jako chuťovku k pivu s chlebem. Čerpáno z Pivní kuchařky (2002).

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 15.04.05 vloženo
  • 12463x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • špekáčky
  • sádlo na vymazání pekáče
  • černé pivo
  • pepř
  • chilli
  • cibule
  • česnek
  • lečo
  • feferonky
  • kečup.

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špekáčky na černém pivě 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Špekáčky na černém pivě 2

pepicek
1309 příspěvků 10.6.09 13:13
Re: Špekáčky na černém pivě - přidán obrázek

mňam :)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špekáčky na černém pivě

Já taky děkuji za vysvětlení. :-))))

possum
464 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špekáčky na černém pivě, Esme

chces-li rychlovku, daji se pouzit obycejne sausages a pytlik Continental nebo Maggi se jmenuje Devilled Sausages. Je to vedle hotovejch bottle sauces.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špekáčky na černém pivě

marmiško, …kuji za vysvětlení pro esme. ;o)

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špekáčky na černém pivě

Špekáček vezmeš a z jedné strany uděláš podélně co nejvíce řezů - 4 až 5 i 6 a poté to samé příčně. Nedokrajovat tj. nerozkrajovat špekáček - krájíme asi do dvou třetin tloušťky špekáčku. Při pečení se špekáček teplem „naježí“ a máš spoustu křupavých hrotů.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špekáčky na černém pivě - Vladko,

co to znamená nakrájet špekáčky na ježka?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz