Recept Špekáčky na černém pivě 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Špekáčky na černém pivě 2

Postup

Špekáčky oloupeme, nakrájíme na ježka, vložíme do pekáče vymazaného sádlem. Poté špekáčky opečeme po všech stranách a obrátíme je ježkem nahoru, zalijeme pivem, okořeníme pepřem a chilli. Pekáč dáme do trouby a asi 15 minut podusíme. Pak přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a utřený česnek. Podle potřeby dál podléváme pivem. Asi po 20 minutách přidáme lečo a nasekané feferonky a asi půl hodiny dusíme v mírně vyhřáté troubě. Těsně před dokončením zalijeme špekáčky pivem a necháme přejít varem. Můžeme podávat jako teplý předkrm nebo jako chuťovku k pivu s chlebem. Čerpáno z Pivní kuchařky (2002).

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 15.04.05 vloženo
  • 12026x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • špekáčky
  • sádlo na vymazání pekáče
  • černé pivo
  • pepř
  • chilli
  • cibule
  • česnek
  • lečo
  • feferonky
  • kečup.

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špekáčky na černém pivě 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
pepicek
1309 příspěvků 10.06.09 13:13
Re: Špekáčky na černém pivě - přidán obrázek

mňam :)

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špekáčky na černém pivě

Já taky děkuji za vysvětlení. :-))))

possum
464 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špekáčky na černém pivě, Esme

chces-li rychlovku, daji se pouzit obycejne sausages a pytlik Continental nebo Maggi se jmenuje Devilled Sausages. Je to vedle hotovejch bottle sauces.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špekáčky na černém pivě

marmiško, …kuji za vysvětlení pro esme. ;o)

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špekáčky na černém pivě

Špekáček vezmeš a z jedné strany uděláš podélně co nejvíce řezů - 4 až 5 i 6 a poté to samé příčně. Nedokrajovat tj. nerozkrajovat špekáček - krájíme asi do dvou třetin tloušťky špekáčku. Při pečení se špekáček teplem „naježí“ a máš spoustu křupavých hrotů.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špekáčky na černém pivě - Vladko,

co to znamená nakrájet špekáčky na ježka?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Karbanátky Karbanátky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz