Recept Specielní vepřová pomazánka "Creton"

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do velkého hrnce vložit maso a smažit ho tak dlouho, až není růžové (asi 3min.). Přidat cibuli a česnek a smažit po 1min. Přidat sůl a koření a smažit další minutu. Zvýšit teplotu, přidat strouhanku a mléko a smažit po další 3 minuty. Míchat a vařečkou rozdrtit kousky masa. Snížit telplotu a přikryté dusit, až je maso úplně měkké a většina tekutiny vypařená. Asi 1hodinu a 15minut. Během dušení sem tam zamíchat. Sejmout poklici a smažit maso, až je všechna tekutina vypařená (asi 10-15min.). Sem tam zamíchat. Sundat z ohně a je-li zapotřeby, tak přichutit. Nechat vychladnout, přendat do šesti nádobek (nebo jedné, velké), uhladit povrch a těsně přikrýt plastickým filmem. Nechat zchladit alespoň po 4 hodiny, ale nejlépe přez noc v chladničce. P.S.: Tato výborná Franco-Kanadská specialita z Quebecké provincie se tradičně podává ke snídani, jako vepřová paštika. Je však dobrá kdykoliv během dne, jako pomazánka. Nejlépe je připravit ¨Creton¨ z dvojité dávky. Vydrží alespoň týden i víc v chladničce.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 26.10.02 vloženo
  • 6445x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 650g mletého, vepřového masa
  • 180ml na drobno nakrájené cibule
  • 1 lžička utřeného česneku
  • 1 lžička soli
  • 3/4 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky pomletých hřebíčků
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky nastrouhaného oříšku
  • 180ml plnotučného mléka
  • 60ml (4 lžíce)strouhanky

Doporučená příloha

  • Bagetka, nebo topínky z gagetky a pikantní hořčice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Specielní vepřová pomazánka "Creton"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Specielní vepřová pomazánka "Creton"

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Specielní vepřová pomazánka ¨Creton¨ - Bali,

vždyť to jsou nakonec francouzští potomci a jak mě poučil můj zeť, francouzský Kanaďan, zachovali si z francouzské kultury víc jako Francouzi (to si fandí;o). Faktem je, že třebas ve městě Montréal jsou vynikající restaurace.

Pa,

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Specielní vepřová pomazánka ¨Creton¨.

no, to vypadá taky zajímavě!!!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz