Recept Specielní smažená rýže z Číny
babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Osušit krevety papírovým ubrouskem. Našlehat vejce se špetkou soli a několik kousků šalotky. Rozehřát polovinu oleje na pánvi, přidat vepřové a osmažit ho do zlatova. Přidat krevetky a smažit je po 1min. a pak přidat sójovou omáčku a víno. Sejmout s ohně a udržovat teplé. Rozehřát zbytek oleje ve Wok kotlíku a lehce osmažit vejce. Přidat rýži a míchat dřevěnýma čínskýma tyčkama tak, aby zrníčka rýže nebyla slepená dohromady. Přidat zbytek soli a šalotek a zamíchat dovnitř krevetky, vepřové a hrášek. Pořádně promíchat a prohřát. Podávat horké, nebo studené s napařovanou čínskou zeleninou. P.S. Místo krevetek se mohou použít krabí tyčinky. Nemáte-li uvařenou rýži, pak nezapomenout, že váha uvařené rýže je asi 2 1/2 x těžší, než syrová. Proto použijte asi necelou polovinu váhy neuvařené rýže.
Recept je z kategorií: Minutky
- 28.06.03 vloženo
- 17060x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 50g vařených malých krevetek, zmražených, nebo z konzervy
- 3 vejce
- 1 lžička soli
- 2 zelené šalotky, na jemno nakrájené
- 4 lžíce rostlinného oleje (arašidového, slunečnicového a pod.)
- 115g libového vepřového na malé kostičky nakrájeného
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce čínského rýžového vína, nebo suchého sherry
- 450g uvařené rýže
- 115g zeleného hrášku
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Specielní smažená rýže z Číny
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Specielní smažená rýže z Číny
asi budu muset psát více těch receptů z Orientu, nějak jsem poslední dobou přestala. Jinak jsem ráda, že se Ti recept zalíbil, je to dost klasická verze čínské ryže, která je bleskově hotová (můj trik je ten, že vždycky mám po ruce zmraženou rýži, která se rychle rozmrazí a vůbec zmražením neutrpí). Bude zde také obrázek. Měj se pěkně,
106 příspěvků 25.1.09 03:43
teda babi, to zní fantasticky. já jsem takový ten neustálý zkoušeč nových věcí, ale miluju orientální kuchyně, tak tohle hned vyzkouším......