Recept Specialita ze Szabolcs/Szatmár - töltött káposzta

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ze zelí vyjmout košťál a vnější listy. Potom ho vložit do vařící vody na 5 minut. Pořádně ho nechat okapat a rozdělit ho na listy. Vykrojit tlusté stomky a žebra z listů. Oloupat a nastrouhat cibuli (osobně pokrájím cibuli na jemno) a osmažit ji na polovině sádla do zlatova. Přidat rýži a za stálého míchání ji osmažit po 1-2 minuty. Tutu trochu zchladlou směs vmíchat do masa společně s vejcem. Osolit, opepřit a dobře vše promíchat. Vybrat si křehké malé zelné listy, rozložit je na plocho a na každý položit 1-2 lžičky masové nádivky. Srolovat listy kolem nádivky do tvaru šišek. Spičatá strana má být ta, kde býval stonek listu a ta druhá, širší strana se založí dospodu. Zbývající zelí pokrájet na proužky. Na pánvi rozehřát zbytek sádla a poskládat tam naplněné zelné listy společně s posekaným zelím. K rajské pastě přidat 4X tolik vody jejího objemu a pastu v ni rozmíchat. Směs ocukrovat, posolit a nalít ji na zelí. Přivéct k varu a vařit na středním ohni do měkka. Rolky obložené zelím podávat horké ozdobené kroužky papriky, plátky křupavé slaniny, kyselou smetanou a špetkou mleté papriky, chcete-li.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 23.02.07 vloženo
  • 5423x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bílé čerstvé zelí, asi 1.2 kg
  • 1 střední cibule
  • 60 g sádla, nebo bílého rostlinného tuku
  • 50 g rýže
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 1/2 lžíce rajské pasty
  • 1-3 lžičky cukru, nebo medu
  • kroužky zelené papriky na ozdobu
  • osmažené plátky slaniny na ozdobu
  • kyselá smetana na podávání
  • trochu mleté papriky na posypání kyselé smetany (nemysí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Specialita ze Szabolcs/Szatmár - töltött káposzta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Cibulačka Cibulačka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz