Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ze zelí vyjmout košťál a vnější listy. Potom ho vložit do vařící vody na 5 minut. Pořádně ho nechat okapat a rozdělit ho na listy. Vykrojit tlusté stomky a žebra z listů. Oloupat a nastrouhat cibuli (osobně pokrájím cibuli na jemno) a osmažit ji na polovině sádla do zlatova. Přidat rýži a za stálého míchání ji osmažit po 1-2 minuty. Tutu trochu zchladlou směs vmíchat do masa společně s vejcem. Osolit, opepřit a dobře vše promíchat. Vybrat si křehké malé zelné listy, rozložit je na plocho a na každý položit 1-2 lžičky masové nádivky. Srolovat listy kolem nádivky do tvaru šišek. Spičatá strana má být ta, kde býval stonek listu a ta druhá, širší strana se založí dospodu. Zbývající zelí pokrájet na proužky. Na pánvi rozehřát zbytek sádla a poskládat tam naplněné zelné listy společně s posekaným zelím. K rajské pastě přidat 4X tolik vody jejího objemu a pastu v ni rozmíchat. Směs ocukrovat, posolit a nalít ji na zelí. Přivéct k varu a vařit na středním ohni do měkka. Rolky obložené zelím podávat horké ozdobené kroužky papriky, plátky křupavé slaniny, kyselou smetanou a špetkou mleté papriky, chcete-li.
Recept je z kategorií: Mleté maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Specialita ze Szabolcs/Szatmár - töltött káposzta