Recept Specialita pana Pecúše

Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vepřové maso nakrájíme na velmi jemné nudličky, dáme do misky, okořeníme , hojně zakapeme sojovou omáčkou a necháme chvíli odležet. Česnek si nasekáme najemno. Na pánvi rozehřejeme sádlo, část si odlijeme do hrnečku. Do rozpáleného sádla na pánev vhodíme maso, velmi prudce orestujeme, přidáme česnek, už jen promícháme a dle chuti ev. ještě pokropíme sojovkou. Odstavíme z ohně, vmícháme lžíci hořčice. Ochutnáme, dle chuti ev. ještě dosolíme / záleží na sojovce/. Směs z pánve přesuneme do misky / nebo sklenice/ odpovídající velikosti a zalejeme částí sádla, kterou jsme si dali stranou - musí být ještě horké. Přikryjeme alobalem a po prochladnutí dáme na dva dny do lednice. Pak mažeme na dobrý čerstvý chléb - vzhledově to trochu připomíná velké škvarky zalité sádlem. P.S. zdravá výživa musí jít stranou - sádlo je nutné P.S.S. Pokud nám zbyde " čína", hlavně dělaná na český způsob, tak ji lze takto využít - přimícháme hořcici a zalijeme sádlem. Ale není to ono.

Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže

Nahlásit recept

  • 16.07.03 vloženo
  • 5914x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut + 2 dny

Ingredience

  • vepřové maso, nejlépe panenka
  • česnek
  • sojová omáčka
  • chilli, černý pepř, špetička mletého zázvoru / nemusí být/
  • hořčice nejlépe dijonského typu
  • sádlo

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Specialita pana Pecúše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Specialita pana Pecúše

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Specialita pana Pecúše

Zachcelo sa mi mlsať a tento zvláštny receptík bola skvelá voľba! Ďakujem a zdravím!
A.
(Dva dni som nevydržala…)

Eja
3880 příspěvků 25.1.09 03:43
Všem se omlouvám,

nevím proč, název receptu se mi nepřenáší , ale když to chci opravit, tak ho v editaci mám.
Babi, pokud mohu posoudit, tak je to opravdu klasický mužský recept. Nedělám ho často, protože přece jen panenka je trošku drahé masíčko, ale když mi kousek zbyde třeba po nějaké minutce, tak si dám tu práci a Pecúše udělám. Tak dej vědět, jaký jsi měla úspěch.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo...

tak jsem ráda, žes napsala sádlový recept a že nejsem ta jediná. Jednoduše pro některé recepty se nic jiného nehodí ;o)))

Každopádně vyzkouším a něco mně říká, že manžel si pana Pecúše oblíbí tak, že to nebudu zkoušet jen jednou.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz