Recept Specialita bratří trappistů z Chimay

Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Naporcujte maso na cca 50 gr kousky, osolte, opepřte a obalte do hořčice a nechte odležet. Cibuli nakrájejte na plátky a na oleji osmažte do zlata. Přidéjte ocet a surový cukr, maso a restujte ca 10 min. Prolisujte česnek, dejte k masu stéjně tak i bouquet garni. Zalijte Chimay a jakmile příjde do varu ztlumte na nejslabší plamen a táhněte cca 3 hodiny. Během varu oloupejte a nastrouhejte na velice jemně bramboru, kterou přidáte v poslední třetině varu do jídla. Dochuťte eventulně pepřem a soli a podávejte. Jako příloha se hodí frity nebo bambory v páře. Jako nápoj Chimay - Trappistes.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.04.10 vloženo
  • 3209x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3,5 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1000 gr hovězí špičky
  • 400 gr cibule.
  • 5 PL Dijonské hořčice
  • 2 PL rostlinného oleje
  • 2 PL surového cukru (cassonade)
  • 2 láhve Chimay - Trappiste
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL vinného octa
  • 1 brambora
  • 1 bouquet garni
  • pepř
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Specialita bratří trappistů z Chimay

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 07.07.11 10:37

Toto by som pre toho belgicana aj skusila ale ty brambory u nas su pekne na figu..nejedia to belgicania aj s clebom nahodou?..hm?

 
youpi
75 příspěvků 08.05.10 06:43
Re: Specialita bratří trappistů z Chimay

Fabujan-Svato,

moc se omlouvám, že dávám odpověď až nyní, kdy jsem to otevřel. Samozřejmě můžete použit jiná piva. Nasládlá se ale nehodí. Podle mého Zlatý bažant tu službu udělá velmi dobře. Smädného mnícha, ani Kelta bohužel neznám, ale pokud nejsou nasládlá tak klidně je možné to zkusit. Jen maličkost - recept by měl sloužit jako určitá inspirace a je jen na Vás a chutí jak zapracuje kuchařská fantazie. Zdraví Youpi

 
svato
1415 příspěvků 30.04.10 20:42
Re: Specialita bratří trappistů z Chimay - Fabujan,

skúsme sa autora opýtať takto: je toto čierne pivo z tých horkejších alebo sladších?

 
Fabujan
150 příspěvků 30.04.10 20:19
Re: Specialita bratří trappistů z Chimay

Prosím, prepáčte mi za možno hlúpu otázku, ale je možné použiť aj iné pivo? Ja viem, už názov by stratil opodstatnenie, ale neviem, kde by som toto pivo na Slovensku kúpila. Jedlo by sa možno potom volalo Špecialita Smädného mnícha, alebo Zlatého bažanta, prípadne Kelta a mnohých ďalších.

 
2905
753 příspěvků 27.04.10 08:43
Re: Specialita bratří trappistů z Chimay

Zajímavý recept, fantazie pracuje… kremžská hořčice, černé pivo, dál se uvidí, zeťáček ocení :))

 
martin_etzl
280 příspěvků 27.04.10 02:31
Re: Specialita bratří trappistů z Chimay

Já se ptal na druh piva se kterým se to má dělat a ty tu semeleš páté přes deváté, tak jak je to s diskusí k receptům?

 
martin_etzl
280 příspěvků 27.04.10 02:29
Re: Specialita bratří trappistů z Chimay

Co sem motáš ekonomiku? Odpovídáš na můj komentář?

 
youpi
75 příspěvků 27.04.10 00:40
Re: Specialita bratří trappistů z Chimay

martin_etzl

Když to tak perfektně znáš, proč proboha ten dotaz? Pokud je mi známo,každý řád má svou vlastní ekonomiku! Nezdá se mi, že by trappisti dělali pro jiný řád.

 
martin_etzl
280 příspěvků 27.04.10 00:27
Re: Specialita bratří trappistů z Chimay

Pivo vaří trapisti, teda v Belgii, na to netřeba být religionista ani sládek

 
youpi
75 příspěvků 27.04.10 00:25
Re: Specialita bratří trappistů z Chimay

martin_etzl

Blue úplně postačí. Triple bych dál nahoru!!! .-)))

Klášterní pivovary nejsou jen řádu trappistů, ale i jiných! Nejsem odborník na pivo a cirkevní řády, ale na př vím, že Leff patří od 12 století premontrátům, Afflingen patří benediktinům ! Od gastronomie je to pro mně moc daleko!

 
martin_etzl
280 příspěvků 26.04.10 22:47
Re: Specialita bratří trappistů z Chimay

Prosím specifikuj. Jaké Chimay? Blue, Red nebo Triple? Trapistické jsou všechny, když je trapisté vyrábějí.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz