Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
youpi Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Naporcujte maso na cca 50 gr kousky, osolte, opepřte a obalte do hořčice a nechte odležet. Cibuli nakrájejte na plátky a na oleji osmažte do zlata. Přidéjte ocet a surový cukr, maso a restujte ca 10 min. Prolisujte česnek, dejte k masu stéjně tak i bouquet garni. Zalijte Chimay a jakmile příjde do varu ztlumte na nejslabší plamen a táhněte cca 3 hodiny. Během varu oloupejte a nastrouhejte na velice jemně bramboru, kterou přidáte v poslední třetině varu do jídla. Dochuťte eventulně pepřem a soli a podávejte. Jako příloha se hodí frity nebo bambory v páře. Jako nápoj Chimay - Trappistes.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Specialita bratří trappistů z Chimay
5068 příspěvků 7.7.11 10:37
Toto by som pre toho belgicana aj skusila ale ty brambory u nas su pekne na figu..nejedia to belgicania aj s clebom nahodou?..hm?
75 příspěvků 8.5.10 06:43
Fabujan-Svato,
moc se omlouvám, že dávám odpověď až nyní, kdy jsem to otevřel. Samozřejmě můžete použit jiná piva. Nasládlá se ale nehodí. Podle mého Zlatý bažant tu službu udělá velmi dobře. Smädného mnícha, ani Kelta bohužel neznám, ale pokud nejsou nasládlá tak klidně je možné to zkusit. Jen maličkost - recept by měl sloužit jako určitá inspirace a je jen na Vás a chutí jak zapracuje kuchařská fantazie. Zdraví Youpi
1437 příspěvků 30.4.10 20:42
skúsme sa autora opýtať takto: je toto čierne pivo z tých horkejších alebo sladších?
150 příspěvků 30.4.10 20:19
Prosím, prepáčte mi za možno hlúpu otázku, ale je možné použiť aj iné pivo? Ja viem, už názov by stratil opodstatnenie, ale neviem, kde by som toto pivo na Slovensku kúpila. Jedlo by sa možno potom volalo Špecialita Smädného mnícha, alebo Zlatého bažanta, prípadne Kelta a mnohých ďalších.
Zajímavý recept, fantazie pracuje… kremžská hořčice, černé pivo, dál se uvidí, zeťáček ocení
Já se ptal na druh piva se kterým se to má dělat a ty tu semeleš páté přes deváté, tak jak je to s diskusí k receptům?
Co sem motáš ekonomiku? Odpovídáš na můj komentář?
75 příspěvků 27.4.10 00:40
martin_etzl
Když to tak perfektně znáš, proč proboha ten dotaz? Pokud je mi známo,každý řád má svou vlastní ekonomiku! Nezdá se mi, že by trappisti dělali pro jiný řád.
Pivo vaří trapisti, teda v Belgii, na to netřeba být religionista ani sládek
75 příspěvků 27.4.10 00:25
martin_etzl
Blue úplně postačí. Triple bych dál nahoru!!! .-)))
Klášterní pivovary nejsou jen řádu trappistů, ale i jiných! Nejsem odborník na pivo a cirkevní řády, ale na př vím, že Leff patří od 12 století premontrátům, Afflingen patří benediktinům ! Od gastronomie je to pro mně moc daleko!
Prosím specifikuj. Jaké Chimay? Blue, Red nebo Triple? Trapistické jsou všechny, když je trapisté vyrábějí.