Recept Španělský ptáček ze severu Čech

Pavel Ahnel Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Jedná se o hodně drahé jídlo ( únor 2020 ) protože je zapotřebí nízký roštěnec - a při 5 porcích ( á 25 dkg) je to přímo nedělní jídlo.
Cena za 1 porci - cca 90,– Kč (bez přílohy).

Postup

Vše je známo, roštěnky rozklepávám ne příliš natenko (z 5 plátků udělám 7). Klepu pěstí přes folii, potírám a sypu kořením. Co takhle přidat malinkou špetku zázvoru? Hořčice a to další se zabalí do rozklepaných plátků a spíchne se párátky (je to dřina). Na kastrol olej, 2 cibule a 3 kuličky nového koření. Zprudka opéct po celém obvodu na již zpěněné cibulce a slanině, přidat 2 deci vody s rozšlehanou hořčicí a dusit pod pokličkou. Občas míchat, přidat na kostičky nakrájený petržel a nechat vydusit na tuk. Maso vyjmout, omáčku zahustit dvěma lžícemi ovesných vloček, 20 min povařit a přidat mezi prsty trochu máčených sušených hub. Povařit ještě 5 minut. Tip - 3 kuličky jalovce nebo 5 dkg nasekaných kapary spolu s bobkovým listem jsou jiné ptáčky. Párátka z ptáčků (po jejich zchladnutí) tahám kombinačkami - ale je to dřina a pak je vložím zpět do omáčky.

Nahlásit recept

  • 02.03.20 vloženo
  • 1490x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiy

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • hovězí nízká roštěnka (1,25 kg)
  • olej - přiměřeně
  • cibule - tři velké
  • 5 kousků debrecínského párku
  • 5 kyselých okurek pickled
  • 4 vejce uvařené natvrdo
  • 5 proužků slaniny - (zbytek na rozskvaření)
  • 5 proužků pórku
  • 5 proužků petržele
  • plnotučná hořčice
  • ovesné vločky
  • a dle chuti nové koření, bob. list a třeba i jalovec
  • (pro trochu divočejší chuť)
  • samozřejmě sůl (jak říkala Maruška).

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělský ptáček ze severu Čech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz