Recept Španělský dort s vanilkovým a čokoládovým krémem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Španělský dort s vanilkovým a čokoládovým krémem

Postup

Těsto: 1. Máslo, cukr a žloutky utřeme. Z bílků a soli ušleháme pevný sníh. 2. Smícháme mandle s ořechy, strou­hankou a se skořicí. Čokoládu rozpustí­me, se směsí z mandlí zapracujeme do krému a vmícháme sníh. Dno formy vyložíme papírem na pečení, naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě. Dohotovení: 1. Na světlý krém rozpustíme ve 3 lží­cích mléka pudinkový prášek. 220 ml mléka s cukrem uvedeme do varu, vmí­cháme rozpuštěný pudink, za stálého míchání opět uvedeme do varu. 2. Namočenou želatinu vymačkáme a rozpustíme v pudinku. Necháme vychladnout. 200 ml smetany ušlehá­me dopevna, po lžících vmícháme pudink a na konec přidáme třešňovici. Uložíme do chladu. 3. Na tmavý krém smícháme 125 ml smetany, 60 ml mléka, čokoládu a uve­deme do varu. Necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny a po lžících vmí­cháme čokoládovou směs. 4. Korpus vodorovně překrojíme. Spodní díl potřeme vanilkovým krémem, přiloží­me vrchní díl a potřeme čokoládovým krémem. Posypeme hoblinami, kakaem, pistáciemi a ozdobíme bonbony. Tipy: Rozpuštění čokolády • Čokoládovou polev a čokoládu nejlépe rozpustíme v horké vodní lázni také proto, že se tak nevytvoří žádné žmolky. Předtím ji rozláme­me na menší kousky. Rychlé chlazení • Když potřebujeme vanilkový nebo čokoládový krém rychle vychladit, postavíme jednoduše nádobu s krémem do studené vody a několikrát promícháme. Pečeme bez stresu • Dortový korpus můžeme připra­vit den předem a do druhého dne ho uchováme na chladném místě.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 26.05.04 vloženo
  • 9047x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • příprava asi 1 hodina, chlazení asi 2 hod., pečení asi 40 min.
  • 1 kousek asi 470 kcal, 1960 kJ, 9 g bílkovin, 33 g tuků, 30 g sacharidů
  • korpus:
  • 4 vejce
  • 150 g másla
  • 150 g cukru
  • špetka soli
  • 100 g mle­tých mandlí
  • 75 g mletých vlaš­ských ořechů
  • 50 g strouhanky
  • špetka skořice
  • 75 g mléčné čokolády
  • na oba krémy:
  • 3 plátky želatiny
  • 310 ml mléka
  • 50 g cukru
  • 1/2 balení vanilkové­ho pudinku v prášku
  • 325 ml smetany
  • 40 ml třešňovice
  • 50 g mleté čokolády
  • 50 g másla
  • mimoto:
  • čokoládové hobliny
  • kakao
  • sekané pistácie
  • bílé lanýžové bonbony

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělský dort s vanilkovým a čokoládovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Cuketové placky Cuketové placky
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz