Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Těsto: 1. Máslo, cukr a žloutky utřeme. Z bílků a soli ušleháme pevný sníh. 2. Smícháme mandle s ořechy, strouhankou a se skořicí. Čokoládu rozpustíme, se směsí z mandlí zapracujeme do krému a vmícháme sníh. Dno formy vyložíme papírem na pečení, naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě. Dohotovení: 1. Na světlý krém rozpustíme ve 3 lžících mléka pudinkový prášek. 220 ml mléka s cukrem uvedeme do varu, vmícháme rozpuštěný pudink, za stálého míchání opět uvedeme do varu. 2. Namočenou želatinu vymačkáme a rozpustíme v pudinku. Necháme vychladnout. 200 ml smetany ušleháme dopevna, po lžících vmícháme pudink a na konec přidáme třešňovici. Uložíme do chladu. 3. Na tmavý krém smícháme 125 ml smetany, 60 ml mléka, čokoládu a uvedeme do varu. Necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny a po lžících vmícháme čokoládovou směs. 4. Korpus vodorovně překrojíme. Spodní díl potřeme vanilkovým krémem, přiložíme vrchní díl a potřeme čokoládovým krémem. Posypeme hoblinami, kakaem, pistáciemi a ozdobíme bonbony. Tipy: Rozpuštění čokolády • Čokoládovou polev a čokoládu nejlépe rozpustíme v horké vodní lázni také proto, že se tak nevytvoří žádné žmolky. Předtím ji rozlámeme na menší kousky. Rychlé chlazení • Když potřebujeme vanilkový nebo čokoládový krém rychle vychladit, postavíme jednoduše nádobu s krémem do studené vody a několikrát promícháme. Pečeme bez stresu • Dortový korpus můžeme připravit den předem a do druhého dne ho uchováme na chladném místě.
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Španělský dort s vanilkovým a čokoládovým krémem