Recept Španělské želé s pomeranči

tea63 Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Víno, cukr a koření svaříme asi 10 minut těsně pod bodem varu. Želatinu namočíme do studené vody a necháme změknout. Víno přecedíme a vymačkanou želatinu v něm rozpustíme. Vše necháme chladnout. Pomeranče důkladně oloupeme a vykrájíme pouze čistou dužinu bez blanek. Nakrájíme na kousky a rozdělíme do menších misek, nejlépe mělkých skleniček na sekt. To vypadá slavnostně. Když víno začne želírovat, nalijeme jej na pomeranče a dáme do lednice vychladit, nejméně na hodinu. Klidně do druhého dne. Po ztuhnutí zdobíme ušlehanou smetanou a snítkou čerstvé máty nebo meduňky. Je to výborný, lehoučký, letní dezert.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 09.06.07 vloženo
  • 4361x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 ml aromatického červeného vína
  • 3 lžíce pískového cukru
  • 3 hřebíčky
  • 1 kousek skořice
  • 1 badyán
  • 6 plátků bílé želatiny
  • 2 velké pomeranče
  • smetana ke šlehání
  • čerstvá máta nebo meduňka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělské želé s pomeranči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz