Recept Španělské želé s pomeranči

tea63 Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Víno, cukr a koření svaříme asi 10 minut těsně pod bodem varu. Želatinu namočíme do studené vody a necháme změknout. Víno přecedíme a vymačkanou želatinu v něm rozpustíme. Vše necháme chladnout. Pomeranče důkladně oloupeme a vykrájíme pouze čistou dužinu bez blanek. Nakrájíme na kousky a rozdělíme do menších misek, nejlépe mělkých skleniček na sekt. To vypadá slavnostně. Když víno začne želírovat, nalijeme jej na pomeranče a dáme do lednice vychladit, nejméně na hodinu. Klidně do druhého dne. Po ztuhnutí zdobíme ušlehanou smetanou a snítkou čerstvé máty nebo meduňky. Je to výborný, lehoučký, letní dezert.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 09.06.07 vloženo
  • 4553x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 ml aromatického červeného vína
  • 3 lžíce pískového cukru
  • 3 hřebíčky
  • 1 kousek skořice
  • 1 badyán
  • 6 plátků bílé želatiny
  • 2 velké pomeranče
  • smetana ke šlehání
  • čerstvá máta nebo meduňka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělské želé s pomeranči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz