Recept Španělské ptáčky M.D. Rettigové

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Španělské ptáčky M.D. Rettigové

Postup

Usekej drobně 1/2 kg vepřového masa, dej je na mísu, vraz do něho dvě celá vejce, přilej půl koflíka sladké smetany a dej k tomu strouhané žemličky tolik, mnoholi jest potřebí, aby to dobře pohromadě drželo, dej k tomu citronové kůry, nové koření, hřebíček a dobře to osol. Nech napolovic uvařit zelnou hlávku, rozebeř lístky a zaobal do nich té sekaniny tolik, co se do každého vejde, pak je nitkou pěkně obvaž, aby se nerozvinuly, a nech je v rozpáleném másle vysmažit. Potom odvaž nitky, narovnej to do kastrolku, polej to sladkou smetanou a nech to v troubě vypeci. Pak to dej na stůl buď tak s kastrolkem nebo na míse. P.S. Vzpomínáte na debatu o tom, že když si dám nějaké jídlo, takže by podle názvu mělo být jasné, co dostanu?

Recept je z kategorií: Historické recepty Maso Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 18.03.04 vloženo
  • 30650x zobrazeno

Ingredience

  • vepřové maso
  • vejce
  • sladká smetana
  • strouhanka
  • citronová kúra, nové koření,hřebíček,sůl
  • hlávka zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělské ptáčky M.D. Rettigové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Španělské ptáčky M.D. Rettigové

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Španělské ptáčky M.D. Rettigové

Já nevidím u toho názvu nic špatného. Takhle prostě dělala v předminulém? století španělské ptáčky paní Rettigová. I když ten název od glamy (ptáčci paní Magdaleny) je pikantnější :)).
A recept určitě vyzkouším. Sliny se sbíhají už při tom čtení.

lin
90 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Španělské ptáčky M.D. Rettigové

Při čtení se mi sbíhaly sliny mňam :o) Vyzkoušel jste někdo?

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Španělské ptáčky M.D. Rettigové

Ejo, mnohé díky za zveřejňování tak krásných receptů, které mnozí z nás nemají možnost si přečíst nikde jinde něž na Labužníku a to díky Tobě (kdo ví, kdo si čte v maminčině Rettigové, nebo kdo ji hodil na smetiště?). Vím že Glama má také jednu z těch vzácných knih, ale to chce taktéž čas ty recepty sem naklepat ;o) Moc se těším na další gurmánská díla z naší historie, která ukazují, že jsme nebyli vždycky národem jenom vepřoknedlozelo, anebo některých dněšních ¨specialit¨ s kečupem.
Recept nemohu nevyzkoušet!

Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Španělské ptáčky M.D. Rettigové

Díky, Glamo, opisuji recepty z „Domácí kuchařky“ doslova, protože je to i nádherné počtení, i taková míchaná vajíčka jsou v jejím podání už jen při přečtení mňam. Ještě mám její " Velkou kuchařku", přidám postupně další „perly“. A jsou to i nádherné knížky na pokoukání, rok nelze vůbec zjistit a „Domácí“, která je určitě starší, místy už není skoro k přečtení, jak je papír zažloutlý. Hezký víkend.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Španělské ptáčky M.D. Rettigové

Ejo, já se přidávám ke kladným ohlasům. Tohle jídlo si fakt uvařím. A k té diskusi:
Rettigová prostě dělala španělské ptáčky takhle a možná v její době byly tohle ty jediné. My je dnes ale všeobecně známe jinak. Proto tvůj název je naprosto v pořádku!!! Prostě to jsou ptáčci paní Magdaleny. Po jejím způsobu a ty to tak už v názvu avízuješ.
Tak by to mělo být. Ten název takhle vůbec není zavádějící a je úplně výborně napsaný!!!
Díky moc za skvělý recept, tohle jídlo uvařím!

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Španělské ptáčky M.D. Rettigové

Ejo, to musí být dobrota, Tom má pravdu - název nenázev - nevíme, jak to chodilo v 19. století, na chuť to nemá žádný nepříznivý vliv :)) Vždycky když si pročítám recepty M.D. Rettigové, a tvoje to jen potvrzují, uvědomuji si, že si naši předci nelámali hlavu s nějakými kaloriemi a tady by to opravdu bylo na škodu :)

Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Španělské ptáčky M.D. Rettigové

Ejo,název nenázev!Snad zelné závitky.Toto je však dobrota a i my podle Rettigové občas něco uvaříme uf

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz