Recept Španělské kuře s chorizem a čočkou

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Španělské kuře s chorizem a čočkou

Postup

V hrnci na trose olivového oleje orestujte kure a chorizo. Behem opékání pridejte papriku a cesnek. Osolte, opeprete, pridejte piri piri, víno a vývar. Nechte kure slabe pobublávat pod poklickou asi 25 minut. Cocku dobre propláchnete, pridejte ji ke kureti spolu s paprikovými lusky a varte jeste 20 minut. Dochutte citronovou stávou, solí a peprem. Poznámka: Piri piri je na desetistupnové stupnici ostrosti (pálivosti) feferonek na stupni 8. Lze nahradit méne ostrou feferonkou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 07.05.07 vloženo
  • 5717x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kure, rozdelené na 10 kousku
  • 75-100 g choriza, nakrájeného na plátky
  • olivový olej
  • 1 PL papriky
  • 2 strouzky cesneku, nakrájené na drobno
  • 1-2 piri piri (susená feferonka)
  • 1½ dl bílého vína
  • 250 ml kurecího vývaru
  • 150 g zelené cocky
  • 1 cervený a 1 zlutý paprikový lusk, nakrájené na kosticky
  • 2 PL citronové stávy

Doporučená příloha

  • Chléb, pecivo a baby spenát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělské kuře s chorizem a čočkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Cibulačka Cibulačka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz