Recept Španělské kuře s chorizem a čočkou

spiser Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Španělské kuře s chorizem a čočkou

Postup

V hrnci na trose olivového oleje orestujte kure a chorizo. Behem opékání pridejte papriku a cesnek. Osolte, opeprete, pridejte piri piri, víno a vývar. Nechte kure slabe pobublávat pod poklickou asi 25 minut. Cocku dobre propláchnete, pridejte ji ke kureti spolu s paprikovými lusky a varte jeste 20 minut. Dochutte citronovou stávou, solí a peprem. Poznámka: Piri piri je na desetistupnové stupnici ostrosti (pálivosti) feferonek na stupni 8. Lze nahradit méne ostrou feferonkou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 07.05.07 vloženo
  • 6344x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kure, rozdelené na 10 kousku
  • 75-100 g choriza, nakrájeného na plátky
  • olivový olej
  • 1 PL papriky
  • 2 strouzky cesneku, nakrájené na drobno
  • 1-2 piri piri (susená feferonka)
  • 1½ dl bílého vína
  • 250 ml kurecího vývaru
  • 150 g zelené cocky
  • 1 cervený a 1 zlutý paprikový lusk, nakrájené na kosticky
  • 2 PL citronové stávy

Doporučená příloha

  • Chléb, pecivo a baby spenát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělské kuře s chorizem a čočkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz