Recept Španělská česneková majonéza

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Česnek utřeme se solí. V míse ho spojíme s hořčicí, octem a žloutky a důkladně prošleháme. Za neustálého šlehání přidáváme po kapkách olivový olej. Opepříme a případně dosolíme. Tato majonéza se uplatní téměř všude tam, kde používáme majonézu základní. Výborná je jako součást obložených baget, hamburgerů nebo jako dresink k zeleninovým salátům.

Recept je z kategorií: Omáčky studené

Nahlásit recept

  • 30.10.07 vloženo
  • 5019x zobrazeno

Ingredience

  • 4 žloutky
  • 250 ml olivového oleje
  • 4-5 stroužků česneku
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • čerstvě mletý černý pepř

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělská česneková majonéza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz