Recept Španělská česneková majonéza

bona Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Česnek utřeme se solí. V míse ho spojíme s hořčicí, octem a žloutky a důkladně prošleháme. Za neustálého šlehání přidáváme po kapkách olivový olej. Opepříme a případně dosolíme. Tato majonéza se uplatní téměř všude tam, kde používáme majonézu základní. Výborná je jako součást obložených baget, hamburgerů nebo jako dresink k zeleninovým salátům.

Recept je z kategorií: Omáčky studené

Nahlásit recept

  • 30.10.07 vloženo
  • 5652x zobrazeno

Ingredience

  • 4 žloutky
  • 250 ml olivového oleje
  • 4-5 stroužků česneku
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • čerstvě mletý černý pepř

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělská česneková majonéza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz