Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
šušlinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Chleba je vláčný, vydrží měkký.
Z vlažné vody, medu a droždí si uděláme kvásek a na teplém místě necháme vzejít. Všechny suché suroviny si dáme do robotové mísy a promícháme. Přilijeme kvásek, podmáslí a necháme robot pracovat. Když máme zadělané těsto, které se nelepí na hák robotu, poprášíme moukou a necháme v teple vykynout. Do trouby vložíme hrnec s vodou a předehřejeme si jí na 230°C. Z těsta si uděláme pecen, který před vložením do trouby potřeme slanou vodou. Na 230°C pečeme zhruba 15 min. Pak troubu stáhneme na 180°C, znova potřeme vodou a necháme dopéct. Hotový chleba při poklepu zní dutě.
Recept je z kategorií: Chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Špaldovo-podmáslový chleba
, ale to nic nemění na mé původní otázce? Či otázkách.
…jestli jste nepřehlídl tady tento produkt protože byste se patrně optal podobně
…ale možná se zase pletu

Není tam zbytečně moc ingrediencí? V čem je tento chleba tak vyjímečný? Celozrnná mouka v receptu je namletá z jakých zrn? Je chutnější než dobrá Šumava? pro jistotu dodávám, že mne to opravdu zajímá a nic proti autorce.