Recept Špalda se zeleninou (VEG)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Špaldu zalijeme vodou a vaříme asi 1/2 hodiny, jestliže se nám zdá ještě tvrdá, vaříme déle. Přidáme houby, papriku na nudličky, rozkrájená sušená rajčata, pokrájené stonky brokolice, necháme povařit, pak přidáme na kousky nakrájený pórek, růžičky brokolice, rozsekaný česnek, ještě chvíli necháme přikryté pokličkou a nakonec dochutíme solí, pepřem, lžicí oleje a bylinkami.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.01.08 vloženo
  • 11287x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 hrstky špaldy
  • 200 g mražených podušených hub, případně čerstvých nebo namočených sušených
  • 20 cm pórku
  • 250 g brokolice
  • 1 zelená paprika
  • 2 sušená rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, olivový olej
  • podle chuti bylinky (provensálské koření) sušené nebo čerstvé

Doporučená příloha

  • Pečivo nebo nic.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špalda se zeleninou (VEG)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.05.09 04:50
Re: Špalda se zeleninou

Blanco, prosím, nemohla bys přidat za recept (Veg)?
Já dceři stále říkám, že tady nejde spoustu jídel pro vegany, neb je již více než 10 let přísnou vegankou, a stačí jen zadat (Veg)…
A třeba tohle by nenašla… A to by byla škoda…
Já vím, Bezmasá jídla, ale stejně… :-)))

 
Labužník dasad02
42 příspěvků 17.05.09 04:22
Re: Špalda se zeleninou

moc dobre, varila jsem dneska k obedu, jenom aby to proslo u deti, musela jsem jim na to namalovat kecupem smajlika a kuriozni je, ze nase slecny jedi jenom helmanns:-)

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špalda se zeleninou

Teo, zrovna včera jsem s těžkým srdcem vyhodila kousek plesnivého sýra Gran Moravia, nějak se schoval v lednici a na tu zeleninu to musí být opravdu dobré.

Marianne, díky za upozornění na další recepty s bulgurem a kuskusem, vyzkouším i tu Jolančinu variantu, ořechů mám stále velkou zásobu.

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špalda se zeleninou

Dnes byla špalda k obědu. Jen ji také večer namáčím a druhý den vařím s kapkou oleje 45-50 minut. Ostatní osmahnu na olol a uvařenou, zcezenou špaldu do toho zamíchám. Ještě jsem posypala mými oblíbenými hoblinkami Gran Moravia…:-)
Jak pročítám komentáře, tak jsem taky divná..:-)))

 
di
2451 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špalda se zeleninou - MI_LANE

prosím, prosím, smutně koukám, recept na tu sekanou by nebyl? Zrovna jsem navařila trochu víc pšenice a už nevím, co s ní. Díky moc předem.

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špalda se zeleninou

Blanko, pěkný recept. Přidávám se k milovníkům pšenice špaldy, bulguru, kuskusu… Špaldu stejně jako Mikinka nechávám nejdříve přes noc namočit ve vodě. Dělám něco podobného (špalda + česnek + petržel. nať + feferonka + rajče a paprika pečená oloupaná + zálivka olej s citronem a solí) v podstatě varianta na výborný recept od babi: Libanonské Tabbouleh - zde s bulgurem.

V prodejně se zdravou výživou jsem objevila pšenici KAMUT - „pšenici faraonů“, tak musím vyzkoušet.

PS: doporučuji vyzkoušet např. i recept od Jolanky: Masfuf - sladká variace na kuskus se spoustou ořechů a jiných dobrůtek. Zdravím M. :-)

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špalda se zeleninou - Mikinko & blanca.xy

tož to je nás ´divných´ více, neb i mně chutná nejen špalda, ale i kroupy, bulgur, kuskus, rýže (loupaná i ´natural´), oves, žito, ovesné vločky… atd… třeba taková sekaná z pšenice a ovesných vloček mým chuťovým buňkám vyloženě sedí… nejsem však vyloženě ´založený´ jenom na bezmasá jídla, byť jich jím více než ´masých´. . .

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špalda se zeleninou - Mikinko,

to jsme tedy divné dvě, protože mně to chutná také a mám ráda i kroupy, bulgur, kuskus, rýži, oves atd., ale jen ve slaných pokrmech. Někdy přidávám i sojovku.

 
Labužník Mikinka02
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špalda se zeleninou

špaldové zrná si večer dám do hrnčeka, zalejem vodou a na druhý deň varím asi 45 min. Zeleninu ak nemám čerstvú, resp. som lenivá ju čistiť a krájať, tak použijem mrazenú zmes - najčastejšie hrášok, karotka, kukurica. Ochutím olivovým olejom, strúhaným syrom, soľou a cesnakom - tých variácii je veľa. Je to straaašne zdravé a mňam mne to fakt moc chutí - no asi som nejaká divná…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz