Recept Spaghetti Carbonara italského kuchaře

(Hodnoceno 4x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Spaghetti Carbonara italského kuchaře

Postup

Uvařit Spaghetti ve velkém hrnci osolené vody do all dente (jak Italové říkají na zub), podle návodu na balení. Mezi tím si smíchat vejce se žloutky a sýrem. Trochu ochutit solí, chcete-li a přidat pepř podle chuti. Dát stranou. Rozehřát olej s máslem na horké pánvi. Rozdrtit česnek plochou stranou nože a přidat ho s Pancettou na pánev. Snížit teplotu a smažit slaninu za stálého míchání tak dlouho, až je křupavá. Jakmile se česnek zbarví, tak ho vyhodit. Slít Spaghetti a vložit je na pánev ke slanině. Dobře vše promíchat a odstavit. Zalít vaječnou směsí se sýrem a promíchat. Vložit do nahřáté servírovasí mísy a ihned podávat s miskou extra sýra na posypání. TIP: Často se podává přímo z pánve. P.S. Původ tohoto pokrmu se stále nezná a kulinářský svět se o něm dohaduje. Byl přinesen do Říma uhláři/carbonari z oblasti Umbria? Nebo pojmenován po radikální skupině devatenáctého století s názvem I Carbonari?

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 05.02.05 vloženo
  • 73837x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350g balení Spaghetti/špaget
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 200ml nastrouhaného Sýra Parmesan + víc na podávání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 200g Pancetta nakrájené na tenké proužky (nebo jiné syrové v soli naložené a uzrálé slaniny)
  • sůl jenom na osolení vody na špagety, nebo chcete-li, tak trocha do vajec
  • čerstvě pomletý pepř

Doporučená příloha

  • Chianti, nebo jiné červené víno.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 18.6.15 19:02

.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Klárča K 28.2.15 14:54

Výborné :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 7.7.13 12:23

Uvařila jsem domácí fettuccine, protože spaghetti zatím kvalitně vyrobit neumím (ručně, bez strojku). Protože milujeme česnek, nechala jsem ho v pokrmu. Sýr je už zamíchán uvnitř v dostatečném množství.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Spaghetti Carbonara italského kuchaře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Spaghetti Carbonara italského kuchaře

Ladičekk
5 příspěvků 19.8.11 15:56

Samozřejmě říkám slanina ale myslím pancettu :) :wink:

casino
4494 příspěvků 19.8.11 15:48

„Slanina se dává na panvičku bez jakéhokoli oleje nebo másla.“
Ladičekk,
jj, pokud použijete to, čemu se u nás říká slanina… :-)
babi ale píše a italský kuchař určitě použil pancettu a té tuk jen prospěje. …a dávat do „uhlířiny“ smetanu, to už je ale úúúplně jiná pohádka :think:
Tož tak :-)
Viktorko, dobrý, nebo je to ěště moc? :-)

Ladičekk
5 příspěvků 19.8.11 14:55

Samozřejmě žádné špagety nesmí na pánvičce prskat z nedostatku šťávy , v tom případě znovu přidáme vývaru popřípadě vodu v kterých jsme připravili špagety!!

Ladičekk
5 příspěvků 19.8.11 14:53

Dobrý den.
Tento recept vypadá znamenitě a určitě ho zkusím. Kdo by měl zájem zkusit jinou verzi ,kterou jsem načerpal z kuchařky Bravo šéfe tak,
Slanina se dává na panvičku bez jakéhokoli oleje nebo másla.Až je slanina dozlatova ,podlíjeme ji zeleninovým vývarem ,přidáme špagety a okamžitě zaléváme směsí (žloutek,smetana a polívková lžička parmezánu) . Potom už jen přidáme čerstvě namletý pepř. :wink:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 2.7.11 13:41

Výborný recept, nechala jsem si poradit od Soni v diskuzi http://www.labuznik.com/recipe.php?… , do rozmíchaným vajec se sýrem přidávám ještě dvě-tři lžíce horké vody ze špaget a pak teprve vliji a promíchám s horkýma špagetama. Babi i Soni dík :-)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Spaghetti Carbonara - nový obrázek...děkuji ;o).
babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Spaghetti Carbonara italského kuchaře - Tome...

;o) ;o) ;o)

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Spaghetti Carbonara italského kuchaře.

......nejprestižnější norský časopis pro muže Vi menn (My muži) o pokrmu píše:Carbon znamená uhlí a tak jde možná o špagety uhlířů.Kdo ví?Velmi populární a neuvěřitelně chutný těstovinový pokrm, z lehce dostupných ingrediencí a s velmi snadnou přípravou. Čerstvý zelený salát chutná k tomuto pokrmu znamenitě.Milá babi, Carbonara je opravdu skvělý pokrm a díky ti za trochu jinou krajovou verzi.Vi menn verze leží na receptech v těstovinách…vždyť víš.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Chilli con carne Chilli con carne
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz