Recept Spaghetti Carbonara italského kuchaře
babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Uvařit Spaghetti ve velkém hrnci osolené vody do all dente (jak Italové říkají na zub), podle návodu na balení. Mezi tím si smíchat vejce se žloutky a sýrem. Trochu ochutit solí, chcete-li a přidat pepř podle chuti. Dát stranou. Rozehřát olej s máslem na horké pánvi. Rozdrtit česnek plochou stranou nože a přidat ho s Pancettou na pánev. Snížit teplotu a smažit slaninu za stálého míchání tak dlouho, až je křupavá. Jakmile se česnek zbarví, tak ho vyhodit. Slít Spaghetti a vložit je na pánev ke slanině. Dobře vše promíchat a odstavit. Zalít vaječnou směsí se sýrem a promíchat. Vložit do nahřáté servírovasí mísy a ihned podávat s miskou extra sýra na posypání. TIP: Často se podává přímo z pánve. P.S. Původ tohoto pokrmu se stále nezná a kulinářský svět se o něm dohaduje. Byl přinesen do Říma uhláři/carbonari z oblasti Umbria? Nebo pojmenován po radikální skupině devatenáctého století s názvem I Carbonari?
Recept je z kategorií: Těstoviny
- 05.02.05 vloženo
- 79890x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 350g balení Spaghetti/špaget
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 200ml nastrouhaného Sýra Parmesan + víc na podávání
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- 200g Pancetta nakrájené na tenké proužky (nebo jiné syrové v soli naložené a uzrálé slaniny)
- sůl jenom na osolení vody na špagety, nebo chcete-li, tak trocha do vajec
- čerstvě pomletý pepř
Doporučená příloha
Chianti, nebo jiné červené víno.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku7.7.13 12:23
Uvařila jsem domácí fettuccine, protože spaghetti zatím kvalitně vyrobit neumím (ručně, bez strojku). Protože milujeme česnek, nechala jsem ho v pokrmu. Sýr je už zamíchán uvnitř v dostatečném množství.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmDiskuse k receptu Spaghetti Carbonara italského kuchaře
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Spaghetti Carbonara italského kuchaře
Samozřejmě říkám slanina ale myslím pancettu

„Slanina se dává na panvičku bez jakéhokoli oleje nebo másla.“



Ladičekk,
jj, pokud použijete to, čemu se u nás říká slanina…
babi ale píše a italský kuchař určitě použil pancettu a té tuk jen prospěje. …a dávat do „uhlířiny“ smetanu, to už je ale úúúplně jiná pohádka
Tož tak
Viktorko, dobrý, nebo je to ěště moc?
Samozřejmě žádné špagety nesmí na pánvičce prskat z nedostatku šťávy , v tom případě znovu přidáme vývaru popřípadě vodu v kterých jsme připravili špagety!!
Dobrý den.
Tento recept vypadá znamenitě a určitě ho zkusím. Kdo by měl zájem zkusit jinou verzi ,kterou jsem načerpal z kuchařky Bravo šéfe tak,
Slanina se dává na panvičku bez jakéhokoli oleje nebo másla.Až je slanina dozlatova ,podlíjeme ji zeleninovým vývarem ,přidáme špagety a okamžitě zaléváme směsí (žloutek,smetana a polívková lžička parmezánu) . Potom už jen přidáme čerstvě namletý pepř.
Výborný recept, nechala jsem si poradit od Soni v diskuzi http://www.labuznik.com/recipe.php?… , do rozmíchaným vajec se sýrem přidávám ještě dvě-tři lžíce horké vody ze špaget a pak teprve vliji a promíchám s horkýma špagetama. Babi i Soni dík
;o) ;o) ;o)
457 příspěvků 25.1.09 03:43
......nejprestižnější norský časopis pro muže Vi menn (My muži) o pokrmu píše:Carbon znamená uhlí a tak jde možná o špagety uhlířů.Kdo ví?Velmi populární a neuvěřitelně chutný těstovinový pokrm, z lehce dostupných ingrediencí a s velmi snadnou přípravou. Čerstvý zelený salát chutná k tomuto pokrmu znamenitě.Milá babi, Carbonara je opravdu skvělý pokrm a díky ti za trochu jinou krajovou verzi.Vi menn verze leží na receptech v těstovinách…vždyť víš.